mel@ni

Kategori: Yoga

Emporia

 

Yoga på Emporias takpark imorgon. Jag ska fungerar på saken.

En toppen dag

Jag har testat en timme Power Vinyasa Flow med Njie idag. Det var kul! 

 

 

 

 

Goodiebag  från Njie =). 

Imorgon

Jag har tyvärr inte utfört eller övat Ashtanga yoga i fem dagar (p.g.a. mensen och fullmånen igår). Jag känner mig stressad, känns som att jag ligger efter i min yogapraktikJag måste gå på mysoreklassen imorgon, för att fredagsklassen är inställt p.g.a. midsommarafton. Önska mig lycka till imorgon, det behövs...

*Vid mens, fullmåne och nymåne vilar man traditionellt inom Ashtanga yoga. Men i övrigt går det bra med enkla yogapositioner eller övningar under mensen.  

Relaterad bild

 

 

 

Imorgon är det Yoga med NJIE & Stina L på Lördagsplan i Malmö - Yogamatta tillsammans med en goodiebag kommer delas ut till de 20 första yogisarna. Jag ska fundera på saken...................

Ha en fortsatt trevlig kväll mina läsare! //

Relaterad bild

 

 

Perfekt morgonyoga

I morse var jag på Internationella Yogadagen i Malmö. Eventet höll i tre timmar.

 

 Det var kul att det kom så många. Det som jag tyckte var bäst med eventet var när de lärde oss andningstekniker i yoga. 

 

Jag fick en yogamatta och t-shirt. Jag gillar mattan, den är en tunn resematta med bra grepp =).   

 

Framåthopp

Just nu övar jag mycket på Bhujapidasanaden första armbalansen i Primary series. Det går framåt. Övergång till Bakasana är inte så svårt men framåthoppet är jättesvårt - Att hoppa fram och fånga armarna med fötterna. 

 

Bhujapidasana, don't try this at home!

 

 

 

 

Jag kommer ihåg mitt gamla gym lärde ut en modifierad variant av BhujapidasanaJa vad kan man säga? Det var ju inte en yogaställning för oss nybörjare och jag tyckte det var jätte obehagligt. 

Jag förstår mig inte på människor "de som inte ens klarar av en jävla armhävning" vill lära sig avancerade yogaställningar. Det är nyttigt att utmana sig själv men du ska inte tvinga dig själv in i avancerade yogaställningar som du inte är förberedda för. Är du för svag eller för stel måste du först träna upp rörligheten och styrkan, så enkelt är det. Du har ju inte den styrkan, rörligheten och flexibilitet som krävs. 

 

Typisk västerländsk workout-yoga!!!!

 

 

 

 

Redo

Det är ledd klass idag. Jag är redo för Malmö =).

Vältränade armar

Många drömmer om starka och vältränade armar men de kommer inte av sig själva, starkare och snyggare armar krävs övningar.  

Ashtangas Primary series har 60 pushup-positioner (Chaturanga dandasana). Serien har också många kroppslyft, hoppa bak och genomhopp. Att klara av dessa rörelser rätt kräver både bålstabilitet och armstyrka. Men Ashtanga yoga är så mycket mer än bara gymnastik och akrobatik....

Jag tycker dansare, gymnaster och yogisar med fysisk yoga har snyggast kropp och armar, för att kroppsformerna är mer "realistiska". Vad tycker ni ??? 

Snygga armar =). 

 

Min armar haha..*Jag skulle hoppa framåt*.

 

 

 

Steroider och dopning är ett växande problem på CrossFit  - Vem hatar inte crossfitter????????? 

 

 

 

Yogaklass

Det har gått jättebra på yogaklassen idag, det har varit himla kul också. Under några sommarveckor har min yogaskola stängt. Nu har jag fått hela Bhujapidasana. Jag hoppas att få Kurmasana innan stängningen. Då kan jag öva de två positionerna under sommaren. Jag har testat Kurmasana, jag vet att jag klarar av det men jag är nog inte redo för Supta kurmasana.

 

Bhujapidasana påminner mig om en söt kyckling.

Relaterad bild

 

 

 

Har en bra kväll mina läsare! // Peace

Tisdag

Jag är redo för mysore klass.

Utmattning

Jag var inte på mysore klass i morse. Jag är övertränad och utmattad, kroppen behöver vila. Jag känner mig inte utvilad. Jag har också muskelvärk i ena axeln. Jag ska försöka ta det lugnt i helgen. 

Jag tycker det bästa Ashtanga yoga är : Ju mer du lär dig, desto bättre självkänsla, balans och kroppskontroll får du. Ju mer yogapositioner klarar du/din kropp av. desto svårare yogapositioner får du hahaha... Det är bra att kunna utmana sig själv men det kan också bli för mycket ibland. 

 

Sovande sköldpadda

 

 

Jag har fått halva Bhujapidasana (armpress). Det är en ganska svår position. Det svåraste är att skjuta benen bakåt till Bakasana, sen skulle man hoppa bakåt och landa i chaturanga. Men jag tycker Marichyasana D är svårare än Bhujapidasana.

 

 

David Robson i Bhujapidasana