mel@ni.se

Kategori: Yoga

Söndag igen

Dagen började som vanligt med ett glas vatten, två koppar kaffe och en halvtimme morgonyoga. Jag åkte hemifrån 08:46. Jag är en hemsk rutinmänniska....hahaha..

Mysoreklassen varade i en timme och en kvart. Hur gick det så fort? Det beror på hur långt man har kommit i serien. Men Ashtanga yoga är max två timmar.

 

 

 

Hämtade ut två flaskor på Le Croissant (bakom Malmö centralstation).

 

 

 

På vägen hem stannade jag på en 7-eleven-butik och drack en gratis latte. Jag var helt slut när jag kom hem från yogan. 

 

Naturliga rörelser

Grusprinsen har kommit hem från utlandet. Han har gått upp i vikt sen han slutat träna. Han har inte gått upp överdrivet mycket i vikt, men en skillnad sedan vi träffades. 

 Tyvärr mina vänner, han kan inte släppa taget om en. Och nu är sexpacket också borta..hahahaha...

Limpunkter håller ihop Carlsbergs nya sexpack - Packnews.se din ...

 

 

Jag stör mig inte på hans viktuppgång. Det som stör mig är att han inte kan nudda sina tår. Det finns några naturliga rörelser som alla ska klara av, oavsett ålderDu behöver inte träna 5-6 dagar i veckan för att kunna göra de här rörelserna. Det räcker med en sund livsstil och röra på sig mer, men undvik stillasittande och soffliggande. 

Om du inte kan göra dessa rörelser då har du förmodligen problem med din rörlighet, ryggen, höften, värk i knäna eller annat.

 

Här är de naturliga rörelserna:

*Att kunna nå tårna eller göra en halv framåtfällning, både stående och sittande. 

*Att kunna sitta på golvet med en rak rygg.   

*Att kunna ligga på golvet utan besvär. 

*Att kunna sitta i en djup squat/huk med båda fötterna på marken. En bra rörelse som öppnar upp både höfter och ländrygg.

 

 

Halv stående framåtfällning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

äää

 

 

att nå sina tår i pachimottasana (sittande framåtfällning),

 

 

 

 

Tisdag

 

Det har varit en väldigt varm dag idag och varmare kommer det bli i sommar. Jag gillar värmen, max 20 grader i Sverige. Däremot gillar jag inte en  äcklig fuktig dag. Då klarar kroppen inte av att Ashtanga yoga. 

Nu har jag lärt mig rulla ett varv med kroppen i Garbha pindasanaNu måste jag öva mig på det där varje dag hela sommaren. 

*Man ska rulla som en boll........

soccer ball bouncing

 

Tack vare det varma vädret finns det nu fullt av röda smultron där jag bor =).

Det svåraste

Sist fick jag Garbha Pindasana (embryot i livmodern) och Kukkutasana (tupp), en kombination av olika yogapositioner och rörelser. 

Jag måste öva de nya positioner idag så det blir nog inget lördagsmysDet är alltid kul att få nya yoga postioner. Man kan också känna sig stressad om man har för höga krav..hahaha..

 Gravid vecka 6-10 | www.minbebis.com

 

 

Eskil Schilling visar hur man gör Garbha Pindasana och Kukkutasana i videonEskil Schilling är auktoriserad ashtangayoga-lärare.

Kort om denna kombination: Fosterutveckling, från ett embryo till en fullvuxen tupp. 

Gör Garbha Pindasana, håll sedan 5 andetag. Placera händerna på pannan/huvudet och rulla ett varv. Sen kommer upp till Kukkutasana (tupp), håll sedan 5 andetag. 

- Avslutning - Hoppa bakåt i lotus. 

 

 

 

Det är svårt att rulla ett varv med kroppen, men inte omöjligt. Det svåraste med denna kombination är faktiskt att hoppa bakåt i Lotus - det skrämmer mig ! Det kommer att ta lång tid att lära mig rörelsen. 

Ha en riktigt trevlig nationaldag!

 

 

 

en tuff dag

Ledd klass med Sharath var riktigt tufft idag (speciellt när man precis har haft mens). Det tog nästan två timmar att göra första serien, konferensen tog en timme. Självklart var det nervöst att få praktisera med Sharath för första gången, men det var också otroligt kul! 

Jag tycker workshopen var mycket givande och roligt. Vi var drygt 600 personer som deltog i helgens workshop. 

 

 

 

Jag kör alltid en uppvärmning med uppmjukningsövningar på morgonen. En uppvärmning nödvändig, dels för att kunna förbereda kroppen och musklerna. Och dels för att skaderisken är betydligt mindre hos en uppvärmd kropp än en ouppvärmd kropp. En 15 - 30 minuters promenad fungerar också bra som uppvärmning.

Dagens yoga blev tre timmar - en timme morgonyoga/uppvärmning och två timmar ledd klass Ashtanga första serie. Jag är helt slut !!!

 

Sharath, vår Paramaguru

Redo

Workshops online börjar snart, om en halv timme. Jag är så laddad och taggad..haha..

workshop

Många skolor och träningsanläggningar erbjuder distansundervisningar och onlinekurser i virustider. Jag tycker att distansundervisningar och onlinekurser fungerar väldigt bra i virustider, men distansundervisning kan aldrig fullt ut ersätta den traditionella undervisningen

Skip Skype, workout with friends online with Wello – Gigaom

 

 

Jag har anmält mig till en tre timmars onlinekurs/workshop - Ledd klass, Ashtanga Primary Series och konferens med vår Paramaguru R. Sharath Jois. Kursen är för oss som är ashtanga-elever i Europa. Att delta i en onlinekurs/workshop innebär generellt att man får möjlighet att förbättra sin yogapraktik.  

Sharath Jois är barnbarn till Shri K Pattabhi Jois (Ashtanga yoga grundare). Idag är Sharath är ashtangayogans huvudlärareFör att bli auktoriserad ashtangayoga-lärare krävs Sharaths godkännande. 

Jag ser verkligen fram emot helgens workshop =). 

yogalektionen

Jag fick min mens precis innan yogalektionen skulle börja. Jag borde avbryta lektionen och åka hela vägen tillbaka till Lund, men jag gjorde inte det. Istället fick jag bita tag i det sura äpplet, och försöka så gott jag kunde. Min yogapraktik gick ändå bra, trots besvär. 

Jag kommer aldrig göra det här misstaget igen!!!

 

 

Förra veckan fick jag en ny yogaposition, Garbha pindasana/embryon (befruktat ägg) i livmodern position. 

 

 

 

Garbha pindasana steg 1  - Håll positionen i 5 andetag. Det är en övning och förberedelse för "från Garbha pindasana till Kukkutasana/tupp position". Det är viktigt att stanna till och skapa en bekväm position innan nya positioner och rörelser läggs till. 

Jag fick hela "Garbha pindasana - Kukkutasana" idag =).

 

Mannen i videon är jätteduktigt!

trosor

Jag byter underkläder dagligen, ca 2-3 gånger per dag. Det går åt mycket trosor när man gör yoga varje dag. Jag har börjat irritera mig på att vissa trosor inte sitter bra, eller är slitna. 

 

Jag har beställt två par trosor från Åhlens. *Nu går det inte längre att få återbäring på dina köp från ahlens.se.

 

 

Två par trosor för 59.40kr.

Börjar återgå till det normala

Jag var på min yogaskola i söndags!

 

 

Det har varit svårt att få mig till yogaskolan efter en kort sjukskrivning. Men livet börjar återgå till det normala =). Just nu ligger jag lite efter i serien, men jag tror jag hinner ikapp serien. 

 

Karnapidasana

 

10 Weird-Looking Yoga Poses | DOYOU

 

 

Den nya Willys Hemma-butiken i centrala Lund på Stortorget öppnar nu på torsdag imorgon. Men de har inga invigningserbjudanden =(.... BUUUU.......

Ny Willys Hemma-butik i centrala Lund - Axfood

 

 

Gratis BBQ sås från Santa Maria - De släpper förmodligen vid midnatt...hm... Vet inte om jag vill BBQ sås...

 

Santa Maria – Köp 3 BBQ-såser och få en fin skärbräda!