mel@ni

Kategori: Yoga

Paket

Jag har hämtat min nya yogamatta från Zalando. Jag är jättenöjd med köpet =).

Tisdag

- Plötsligt försvann smärtan i min högra höft =).  Ha en trevlig tisdagskväll! // Peace

Bildresultat för no pain

En Ny Matta

Jag har en tjock yogamatta men greppet börjar bli sämre. Jag behöver nog byta ut mattan nu till hösten eller vintern. Jag gillar yogamattor från Manduka men de är dyra. Manduka Prolite 4.7 mm kostar i snitt 830 kr. Stadium har inte samma pris för samma produkt, Manduka Prolite kostar 1199 kr på stadium.seZalando har samma produkt för 679 kr. 

Bildresultat för manduka yogamatta

 

 

Just nu har Zalando extrapris på Manduka Prolite 4.7 mm, för 577 kr (ord.pris 679 kr). Ja, jag har precis beställt en mörkgrön Manduka Prolite. Jag har också betalat med presentkort (till ett värde av 200 kr). Det blev 377 kr =).

 

 

 

Jag är jättenöjd med köpet.

 

 

 

 

 

Jag vill ha

Jag vill ha denna yogamattan från Zalando, Manduka PRO Lite för 577,00 kr, ordpris679 kr

Jag ska tänka på saken..........

Manduka - PRO LIGHT - Fitness / Yoga - basil

morgonyoga på Rituals

Morgonyoga på Rituals Allum i Partille, 28 mars.

Ta med din yogamatta och kom och upplev en rofylld start på dagen. Du får även chansen att utforska Rituals nya Sleep & Relax-kollektion, då butiken hålls exklusivt öppen för yogadeltagarna efter passet. Alla som deltar på yogan får en gåva från den nylanserade serien, The Ritual of Jing. 

Begränsat antal platser. Anmäl dig genom att maila butiken på allum@rituals.com senast den 21/3.  Yogan hålls på plan 3 vid stora scenen. 

Bildresultat för The Ritual of Jing

 

Ont i höften

Jag har fortfarande lite ont i ena höften, men kroppen börjar läka sig själv. Höftproblem har blivit en ny folksjukdom i Sverige. Den vanligaste orsaken till höftproblem är för lite motion, för mycket stillasittande och många timmar framför skärmar, och vi röra på oss på fel sätt ....

Det är aldrig kul att ha ont och smärta i höften!!!!!!!!!!!

Bildresultat för ont i höfter träning

 

 

Idag har jag gjort 2 timmar yoga, typ enkla yogaövningar och positioner. Jag har fxn fortfarande blödningar kvar. Jag försöker att inte överanstränga kroppen under mensen. Det blir ingen yogaskola denna söndagen då jag ska övernatta hos Clarion Hotel Malmö Live i helgen (jag vann en övernattning). Jag saknar min yogaskola. Om en vecka ska jag tillbaka till yogaskolan igennästa söndag alltså. 

Jag kallar front- och middle splits för "enkla yogapositioner"...hahaha...

 

 

 

 

 

 

 

yoga mats bag

Jag beställde en yogamatta väska från Abilica på cdon.se för 195 kr och betalade med presentkort till ett värde av 100 kr. Jag fick också 7.02 kr inkommande återbäring från Refunder. Det blev 87.98 kr. 

 

 

 

Jag sparade 211.02 kr, ordpris var 299 kr. 

jag hatar att vara kvinna

Det finns massa fördelar med att vara man. Män är generellt sett starkare än kvinnor tack vare de har mer muskelmassa, därför har män lättare att bygga muskler och utveckla styrka. Män behöver inte tänka på mensen och graviditet, därför kan de träna kontinuerligt utan avbrott.

För oss kvinnor tar det helt enkelt bara längre tid att bygga muskler och utveckla styrkaDet är också därför många kvinnor klarar inte av svåra yogapositioner och rörelser som kräver enorm överkroppsstyrka.

 

 

Kvinnor är generellt rörligare än män tack vare vi har bredare höfter. Ju större och tyngre höften desto större gravitation. Därför har kvinnor lättare att öppna och flexa höfterna.

Min starkaste sida är rörlighet, och min svagaste sida är ju självklart att utveckla styrka. Jag får jobba dubbelt så hårt för att bygga och utveckla styrka. Därför hatar jag att vara kvinna ibland. 

 Relaterad bild

 

 

 

Öppet Hus Lund

Raja Yoga i Lund har Öppet Hus 30/1-2/2! Kom och prova-på yoga gratis. 

Relaterad bild

 

Jag är nervös

Yogan gick bra igår. Min lärare sa, jag skulle säga till efter jag har gjort min sista position nästa gång. Vi gör ju serier och läraren delar ut nya positioner när läraren ser att eleven är redo. Jag kommer nog få en ny position eller förberedelse rörelse nästa gång???!

Min sista position är Supta Kurmasana, sovande sköldpaddan. Det finns två olika versioner av positionen. Den första versionen är liggande och den andra versionen är sittande, du placerar dina ben bakom huvudet och korsar vristerna. Sittande positionen är mycket svårare än liggande.

 

Kino i sittande "sovande sköldpaddan". 

 

 

Jo, jag är nervös inför en ny position eller rörelse...Jag har testat den sittande versionen och det har gått bra med vänsterbenet men högerbenet (min dåliga sida av kroppen) var inte redo för positionen. Jag får nog ta mig ett ben i taget...haha..