mel@ni

Kategori: Yoga

Hopp hopp hopp

Jag har inte utövat Ashtanga yoga i fem dagar p.g.a. mensen, men jag har ändå övat lite yogapositioner och gjort enkla övningar. Jag ser fram emot att mysore klassen imorgon =). 

 

 

 

Supta Virasana från Ashtanga Yoga Intermediate (Second) Series. 

Workshops och yoga

Den här sommaren erbjuder min yogaskola två workshops. En workshop är en klass/kort kurs med fördjupning i ett ämne som pågår under en dag eller en helg. Den ena av workshops kommer att handla om "bandha och olika tekniker för att förflytta oss mellan olika yogapositioner".  Jag ska delta i kursen för att jag har svårt att hålla energinivå hög och jämn. Det kommer bli en kul workshop =). 

Relaterad bild

Min lördag

Jag hatar mens. Jag kan inte göra så mycket idag!

 

Jävla fetto!

Lingonveckan

Jääääävvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvla mens...........

Yoga idag

 Usch vad jag var trött och matt idag. Det beror på att jag har sovit dåligt. Blev lite andfådd av yoga. 

Relaterad bild

 

Jag har pratat med min lärare. Hon har sagt att jag ska få nya positioner inom kort, men jag måste öppna upp höfterna ännu mer. Marichyasana D är tuff för mig. Den kräver extremt mycket rörlighet i höfterna. Hon har rätt och jag förstår henne. Jag har ingen brådska att få nya positioner. Jag är ju nöjd med de yogapositionerna jag har idag. Jag är bara rädd att fastna i samma position i flera år haha..

Efter Marichyasana D och båten går man vidare till: Bhujapidasana (axel- och armpress), Kurmasana (sköldpadda) och Supta kurmasana (sovande sköldpadda). Jag tror vi måste klara av Bhujapidasana och Kurmasana först innan vi kan gå vidare till Supta kurmasana. Jag ser fram emot Bhujapidasana och Kurmasana, men inte Supta kurmasana..haha...

 

Bhujapidasana 

 

 

 

Kurmasana (tid 0.00 till 0.27 min) och Supta kurmasana (tid 0.27 - 1.06 min), med Bakasana i slutet (tid 1.07 - 1.16 min).

 

 

 

 

 

En toppen dag

 

Mysore klassen har gått bra. Min yogapraktik tog ungefär 1 timme och 45 min idag. Jag är nöjd =).

 

 

Liberalerna bjöd på kaffe =).

Söndag idag

Jag ska göra yoga idag =).

En hemsk morgon

Vilken morgon. För lite sömn plus mysore klass var inget vidare. Jag har bara sovit 5 timmar. Jag behöver 7,5 timmar sömn.

Bildresultat för dåligt sömn

 

 

 

Jump Back and Jump Through

Jag känner mig utmattad idag! Det blev tre timmar Ashtanga yoga igår. Då har jag övat första serien och "jump back & jump through". 

Jump back & jump through (hoppa bak och hoppa genom) är de rörelserna du gör mellan yogapositionerna. Min lärare har berättat om vissa elever klarar helt enkelt inte "jump back & jump through", trots att de har praktiserat Ashtanga yoga i 10 år. Alla yogapositioner är tyvärr inte för alla. 

Relaterad bild

 

 

Jump back & jump through är indelat i olika nivåer, grundnivå och avancerad nivå. Videon visar hur du gör jump through i 3 olika steg på grundnivå. Jag har precis klarat av det tredje steget (0.34) =). 

 

 

Jump back & jump through på avancerad nivå ser ut så här.

 

 

 

 

Resor ?

Jag har inte planerat in några resor. Min yogaskola har faktiskt yogaresor/klassresor. Det blir Finland och Purple Valley Yoga Retreat i Indien i år. Purple Valley Yoga Retreat är ett retreat (yoga + semester) och erbjuder 1- och 2-veckorskurser med världskända ashtangalärare. Jag vill åka till Purple Valley Yoga Retreat men jag är inte redo för det. Jag måste bli bättre och ta mig vidare i serien i år. 

Kvinnan i bilden hette Karolina Z. Hon är direktör på Purple Valley Yoga Retreat och yogalärare. Under två veckor i sommar kommer hon att vara gästlärare hos oss =). Jag ser fram emot att få ta del av hennes kunskap och erfarenheter. Hon är jätteduktig på Ashtanga yoga.