mel@ni.se

Kategori: Yoga

Lördag

Ingen yogan idag.

Torsdag

Jag kan inte dra in magen så här...

ny yogaposition

Yogan gick bra i söndag. Jag fick också en ny position - Upavistha Konasana, sittande vidvinkelställning. Yogapositionen är inte så svårt, men det är många små detalijer som gör helheten.  

 

Imorgon

Idag har jag städat, bakat scones och har förberett inför imorgon. 

 

 

 

Imorgon har vi den ledda klassen. Att gå på ledda klasser är ett bra sätt att hitta kontinuitet i serien. Klassen avslutar med fika och yogafilosofi. 

Jag har jobbat hårt på "Jump Through and Jump Back". Nu är jag bättre på det också." Jag hoppas det går imorgon. Jag kommer inte stanna så länge i Malmö. - Jag vill inte hålla mig i närområdet där pedofilparet befinner sig.

 

Måndag igen och ny vecka

Höstmörkret blir allt mer märkbart, vilket också innebär att träningsmotivationen tryter.  Jag försöker yoga så gott det går. 

 

 

 

Idag har jag yogat 2 timmar och 45 minuter med en paus mellan. Nu har jag kontroll över "basic Jump Through & Jump Back". Övning ger färdighet, brukar man ju säga. 

Just nu håller jag på att bara lära mig mer avancerad "Jump Back" Det är såhär det ser ut, att kunna hålla kvar fötterna i luften innan jag hoppar bakåt. 

 

Landskrona

Varje söndag erbjuder Medborgarskolan i Landskrona gratis yoga. Mjuka upp din stela kropp, förbättra rörligheten och bli bättre på att hantera stress för mer harmoni i livet. Det låter ju bra !

Kursen

Yogakursen varade i ca 2 timmar och 45 minuter med 5 minuters paus, det kändes lite för långt. Men kursen var så kul att jag ser fram emot nästa kurs!

 

Två år av lidande

I Baddha Padmasana (Bunden lotus) sitter man i lotus och gör en handbindning bakom ryggen, tar tag i stortårna bakom ryggen.  Baddha Padmasana gör man i slutet av serien. 

Jag har alltid haft problem med denna positionen. Jag har aldrig kunnat gripa stortårna med båda händerna.  Men så plötsligt händer det idag =). Det har bara tagit två år att lära mig denna positionen...haha..

lördag

Idag måste man kämpa på trots att kroppen inte orkar. Vädret är ju en sak som inte direkt går att förändra. Jag ska åka till Malmö imorgon trots skit väder! 

 

- Jag tror att min styrka är på väg tillbaka.

 

 

Jag fick ett Lyxpresentkort från YouGov igår och löste in mot ett Zalando presentkort. Lyxpresentkort är tråkigt. 

 

 

 

ont i magen

Jag åt förresten en minipizza från getyourpizza.se, men sen upptäckte jag att jag fick ont i magen. Hoppas det går över snart och min förhoppning är att jag snart kan komma igång med yoga ikväll. 

 

 

 

Garbha Pindasana (Embryo in Womb Pose) var sista positionen jag fick från min lärare. Det tog tre månader innan jag kunde lägga händerna på kinderna. Yogapositioner är fantastiska på många sätt. Men det tar tid att lära sig.

Conciencia Yoga: Asanas: Garbha Pindasana

 

 

 - Kreativ meme i virustider.