mel@ni

Kategori: Yoga

Nu slår sommarvärmen till igen

En högtrycksrygg har anlänt till Skåne och bjuder på en sommarvärme med temperatur på upp till 26 plusgrader. 
Jag gillar inte värmen när jag gör Ashtanga yoga. Det är jättesvårt att styra kroppen och rotlåset i värmen. Jag ska åka till Malmö och gör yoga imorgon, jag är orolig för vädret. Vi har inte AC på skolan heller...haha..
 
Bildresultat för sol
 
Jag har lyckats låna ett jojokort för hela Skåne för 30 kr =). Jag får passa på och bada i Kämpinge efter yoga-passet. 
 

Helsingborg

En tuff vecka

Jag har haft ont i axeln på höger sida. Nu har det äntligen löst sig med besvären, men jag lite efter i Ashtanga yoga. Det är så jobbigt att ha en bra rutin och så plötsligt händer något som gör att kroppen inte funkar under en period. Man missar så många praktikdagar och det leder till en nedåtgående spiral. *Jag har haft ett uppehåll i Ashtanga yoga i två veckor p.g.a. axelbesvären. 

 Bildresultat för axel ont

 

 

Jag har börjat öva mer på Bhujapidasana, Kurmasana och Supta Kurmasana (armpress, sköldpadda och sovande sköldpadda)Hittills har det gått bra.......................

Det enda jag inte kan göra i Bhujapidasana är att "hoppa fram och fånga armarna med fötterna". Men min lärare har sagt att övergången till bakasana är viktigare än inledningshoppet. 

Tips till er yogisarDu gör i princip kråkan/tranan och sedan hoppa bakåt. Att kunna göra kråkan eller tranan är ett måste, annars klarar du inte av Bhujapidasana, Kurmasana och Supta Kurmasana.

 

Min Bhujapidasana är inte lika fint som den här...hehe..

 

 

 

 

 

Malasana

 

Inom yogan finns det mängder av olika asanas. Den här positionen kallar för Malasana - Squat. En kvinna i Squat medan hon väntade på bussen!

Ha en trevlig söndagskväll!//Peace

Jag är less

Jag är vänsterhänt och mina kroppsdelar (höft, armar, ben, axlar m.m.) på vänster sida är alltid starkare och rörligare än kroppsdelar på höger sida. Just nu har jag ont i min högra axel p.g.a överansträngning. Jag gör alldeles för många pushups rörelser och armhävningar när jag övar hemma. Det är aldrig bra med många upprepade rörelser med armar och axlarMin högra axel klarar inte av trycket. 

Relaterad bild

 

 

Just nu är min yogalärare bortrest en månad. Nu kan jag passa på att ta en paus från Ashtanga yoga i två-tre veckor. Jag kan inte utföra primary series som den är i två veckor, men jag kan fortfarande öva på de flesta positioner i serien eller modifierad.

Jag har fått Kurmasana/sköldpadda och den första versionen av Supta Kurmasana/sovande sköldpadda (det finns två versioner) av min lärare. Det är synd att jag kan inte öva dessa positioner i två veckor. 

Sköldpadda och den första version av sovande sköldpadda ser ut så här. Först gör man Sköldpadda och sedan övergå till sovande sköldpadda. 

 

 

En tuff vecka

Herregud, vad varmt det är. Det är svårt att utgöra Ashtanga yoga i värmen. Imorgon är det mysoreklass, hoppas på lagom varmt väder!

 

 

 

 

Jag har inte hunnit bada i havet. Jag ska försöka ta årets första dopp under veckan. 

Relaterad bild

 

 

 

Plötsligt dök han bara upp från ingenstans. *Det känns så jäxla overkligt. Jag vet inte vad jag ska göra åt saken. 

Bildresultat för Kill Him

 

Jag kan alltid göra en "OJ Simpson"..haha..

 

 

 

 

 

Emporia

 

Yoga på Emporias takpark imorgon. Jag ska fungerar på saken.

En toppen dag

Jag har testat en timme Power Vinyasa Flow med Njie idag. Det var kul! 

 

 

 

 

Goodiebag  från Njie =). 

Imorgon

Jag har tyvärr inte utfört eller övat Ashtanga yoga i fem dagar (p.g.a. mensen och fullmånen igår). Jag känner mig stressad, känns som att jag ligger efter i min yogapraktikJag måste gå på mysoreklassen imorgon, för att fredagsklassen är inställt p.g.a. midsommarafton. Önska mig lycka till imorgon, det behövs...

*Vid mens, fullmåne och nymåne vilar man traditionellt inom Ashtanga yoga. Men i övrigt går det bra med enkla yogapositioner eller övningar under mensen.  

Relaterad bild

 

 

 

Imorgon är det Yoga med NJIE & Stina L på Lördagsplan i Malmö - Yogamatta tillsammans med en goodiebag kommer delas ut till de 20 första yogisarna. Jag ska fundera på saken...................

Ha en fortsatt trevlig kväll mina läsare! //

Relaterad bild

 

 

Perfekt morgonyoga

I morse var jag på Internationella Yogadagen i Malmö. Eventet höll i tre timmar.

 

 Det var kul att det kom så många. Det som jag tyckte var bäst med eventet var när de lärde oss andningstekniker i yoga. 

 

Jag fick en yogamatta och t-shirt. Jag gillar mattan, den är en tunn resematta med bra grepp =).