mel@ni

Kategori: Skönhet & hälsa & träning

Ont i höften

Jag har fortfarande lite ont i ena höften, men kroppen börjar läka sig själv. Höftproblem har blivit en ny folksjukdom i Sverige. Den vanligaste orsaken till höftproblem är för lite motion, för mycket stillasittande och många timmar framför skärmar, och vi röra på oss på fel sätt ....

Det är aldrig kul att ha ont och smärta i höften!!!!!!!!!!!

Bildresultat för ont i höfter träning

 

 

Idag har jag gjort 2 timmar yoga, typ enkla yogaövningar och positioner. Jag har fxn fortfarande blödningar kvar. Jag försöker att inte överanstränga kroppen under mensen. Det blir ingen yogaskola denna söndagen då jag ska övernatta hos Clarion Hotel Malmö Live i helgen (jag vann en övernattning). Jag saknar min yogaskola. Om en vecka ska jag tillbaka till yogaskolan igennästa söndag alltså. 

Jag kallar front- och middle splits för "enkla yogapositioner"...hahaha...

 

 

 

 

 

 

 

Klippning

Jag köpte en hårklippning för 139 kr (ord.pris 250-300 kr) från letsdeal.se. I dealen ingick klippning, tvätt samt styling och jag utnyttjade dealen idag.

Jag valde att klippa bort 2 cm av slitna hårtoppar, plus uppklippt. Bemötande och klippning var jättebra. Det blev precis som jag önskade. Den enda nackdelen var att det var svårt att få en tid som passade mig. Men jag är mycket nöjd med mitt besök. Jag känner mig som en helt ny människa efter frisörbesök =).

Post idag

Jag beställde en flaska mandelolja för 34 kr på apotea.se. Mandelolja är utmärkt för torr och känslig hud. Oljan kan också användas till både ansikte och håret. Mandelolja är inte lika dryg som kallpressad arganolja.

 

jag hatar att vara kvinna

Det finns massa fördelar med att vara man. Män är generellt sett starkare än kvinnor tack vare de har mer muskelmassa, därför har män lättare att bygga muskler och utveckla styrka. Män behöver inte tänka på mensen och graviditet, därför kan de träna kontinuerligt utan avbrott.

För oss kvinnor tar det helt enkelt bara längre tid att bygga muskler och utveckla styrkaDet är också därför många kvinnor klarar inte av svåra yogapositioner och rörelser som kräver enorm överkroppsstyrka.

 

 

Kvinnor är generellt rörligare än män tack vare vi har bredare höfter. Ju större och tyngre höften desto större gravitation. Därför har kvinnor lättare att öppna och flexa höfterna.

Min starkaste sida är rörlighet, och min svagaste sida är ju självklart att utveckla styrka. Jag får jobba dubbelt så hårt för att bygga och utveckla styrka. Därför hatar jag att vara kvinna ibland. 

 Relaterad bild

 

 

 

hårklippning

Det blev ingen hårklippning igår. Den där jäkla salongen har angett fel öppettider och telefonnummer på Facebook. Jag hoppas att jag få en tid till hårklippning denna veckan.

Från Twilfit

Fick två BH för 100 kr och 4 kr återbäring från Refunder. Jag är jättenöjd med köpet. 

 

Folk som inte duschar efter gymmet

Jag duschar alltid efter ett hårt yogapass för att jag/vi svettas enormt mycket under yogan. Då tvättar jag kroppen snabbt men inte håret. 

När jag tränade på mitt lokala gym märkte jag att många kvinnor/tjejer aldrig duschat efter träning. I min yogaskola händer samma sak. Jag förstår mig inte på de människor som inte duschar folk inte efter ett hårt träningspass. Det är okej att skippa duschen om du nära bor ditt gym. Däremot så tycker jag att det är  äckligt att sitta på bussen med någon som har haft ett hårt träningspass - Det är ju "dålig stil"att vistas bland folk och stinka svett.

Bildresultat för duscha

 

 

Jag har sett många kvinnor har kommenterat och gett samma svar på "duscha efter gymmet eller ej" i ett diskussionsforum. Så här lät svaret: 

A: Jag avskyr att duscha med andra närvarande. Dessutom är det hemskt att gå ut i kylan precis efter. Mycket skönare och bekvämare hemma, och då behöver man inte ta med ombyte och prylar heller. Man kan dessutom åka till gymmet ombytt.

B: Mycket skönare att duscha hemma där man kan duscha länge om man vill det, på gym är duscharna också oftast otrevligare. 

Problemet ligger nog inte i gymduschen och folket på gymmet. Jag tror att det handlar mycket om lathet och hur man ser på sig själv - hur vi tänker om oss själva och våra kroppar när vi är bland folk, låg eller dålig självkänsla. Jag tror också den nämnda gruppen (folk som dissar gymduschen) har en ganska omfattande problematik utöver sin hygien, och det är kanske inte rätt läge att döma de...???!! LoL

// Ha en trevlig måndagskväll!

Bildresultat för bajs

 

 

 

Nordic Wellness medlemskväll

Medlemskväll gäller medlemmar på Nordic Wellness Majorna (utanför Göteborg). 

Den 20/1 bjuder vi in till medlemskväll och Try out Monday!

Mellan 16.00-20.00 bjuder vi på flertalet 30-minuters klasser för att du kunna prova på och hitta just din favorit. Vi lottar ut goodiebags, bjuder på snittar och har smakprover och annat skoj på klubben!

Kidz Club anordnar en minst lika rolig kväll för barnen som får ansiktsmålning och besök av lejonet Leo som kommer hit.

Relaterad bild 

Måndag idag

Ingen yoga idag men jag gjorde ändå höft- och axelövningar. Det tog ändå en timme. Jag tog en också promenad häromdan.

Man behöver inte alltid göra svåra ställningar. Det finns enkla övningar för hela kroppen du kan utföra utan redskap. 

Bildresultat för workout meme

 

 

 

En kämpig dag

Det kändes som att jag sprang ett maraton och jag var så utpumpade efter yogan. Jag har aldrig varit så trött i hela mitt yoga-liv.

Relaterad bild

Nej, jag är inte trött och nedstämd hela tiden. Jag tror jag är lite övertränad för tillfället, och behöver högre vilopuls och mindre yoga/träning under vintermörkret. Solen lyser heller inte lika länge och vi får lägre energi från solen. 

Jag får ta ledigt från yogan imorgon. Hoppas kroppen återhämtar sig snart.

Relaterad bild