mel@ni

Kategori: Skönhet & hälsa & träning

Prova på

medborgarskolan.se har en del prova på kurser "gratis" . Jag ska testa balett för vuxen imorgon haha.. Varför inte, vi lever bara en gång. 

 

 

NOOOOOOOOO...

Förstår inte varför såna här reklam dyker upp i flödet. Någon som vill bli en biff??? Jag vill i alla fall inte se ut som en biff hehe...

Training

Hur går det för er med träningen? 

Jag har en kompis, hon har precis börjat träna igen efter ett uppehåll på ca x årAtt komma igång med träningen känns alltid svårt i början. Det tog också tid för mig innan jag hittat min träningsrutin. Mitt bästa träningstips är ändå att hitta en träningsform som du faktiskt tycker är rolig! Det går faktiskt att göra träningen till ett nöje. 

 

 

Det går bra för mig. Jag är en seriös yogi. Nu klarar jag av 65-70 % av Ashtanga yoga primary series. Jag övar även några avancerade yogapositioner från intermediate series. 

Nu kan jag till exempel göra sidosplits plus sittanade framåtfällning, men jag kan inte sidosplits plus bakåtböjning. Det tar tyvärr tid att lära sig bakåtböjning. Bakåtböjning är jättesvårt och väldigt krävande. Det är lätt att få ont i ryggen. 

Jag har också börjat lära mig handstand. Det går bra. Nu kan jag stå mot en vägg genom att hjula, hoppa upp med fötterna eller kicka upp fötterna. Det tog bara två dagar.

Målet är att lära sig stå på händer utan en vägg, med rätt teknisk. Press handstand är för svårt för mig just nu. Jag får ta det senare. Jag hoppas att jag klarar av hela primary series och intermediate series, plus handstand om ett år. En vacker dag ska jag åka till Indien och praktisera yoga i minst en månad =). Då vill jag inte vara "den värsta nybörjaren" hehe..

 

 

 

Sidosplits plus bakåtböjning...Det här kommer att ta tid.

 

 

 

 

Raja Yoga oppet hus

Jag ska dit - Raja Yoga Lund Öppet Hus 1/9 - gratis yoga!

Utomhusyoga med Vitamin Well

Henna tattoo

Det blev henna tattoo på den andra handen, för 60 kr.

 

 

Henna tattoo från igår blev jättebra i efterhand.

 

Helsingborg

Jag ska åka till Helsingborg. Vi ska testa ett danspass. Hörs! //

En ny yogamatta

Jag har trånat efter Manduka EKO SuperLite travel yoga mats i flera månader. Jag har varit grinigt p.g.a. färgen på yogamattan. *Den är en dyr yogamatta, den kostar 419 kr och det finns inte många färger att välja på.

 

 

 

 

 

Nu har jag gjort en beställning via Happy Green. Jag har valt en yogamatta i mörklila. Jag har kombinerats köpet Refunder och en 15 % rabattkod. Det blev 356,15 kr minus 6,68 kr återbäring = 349,47 kr. Jag är nöjd!

 

 

 

Hur kan man tråna efter en yogamatta???...Hm...Yoga kan utövas på många platser och kräver få redskap, men en yogamatta är ett måste. Jag kan inte leva utan min yogamatta idag för att yogamattan är min grund. En bra yogamatta ska ha bra grepp och helst inte väga för mycket. En bra och trivsam yogamatta betyder väldigt mycket för mig eller en yogi.

 

 

 

 

 

 

Stand Up Paddle Board & SUP Yoga

Testat Stand up paddle board idag. Vi hade tyvärr otur med havsströmmar idag. Vi kunde inte ro framåt. Vi gav upp efter 15 min.

*Det kostar 50 kr för 15 min. 50 kr är väl ingenting men det står inget om priset på hemsidan.

 

 

 

Istället för Stand up paddle board fick jag testa SUP Yoga i 45 min ( SUP-yoga är helt enkelt yoga som utövas på en sådan bräda). Jag gjorde faktiskt en tripod headstand men den höll bara i tre sekunder...haha..

 

 

 

Jag ÄLLLLSKAR SUP Yoga och jag vill testa SUP Yoga igen. Jag vill träna mer balansen och tripod. Jag kan göra tripod utan problem men det är inte samma sak i vattnet. Det är svårare att behålla balansen i vattnet. 

Gå på skattjakt med Geohunt

Idag har jag sprungit på löpband 30 min. Sen har jag gått 1 km skattjakt med Geohunt, en ny app där vi kan vinna priser. Jag tycker den där appen är rätt värdelös. De flesta punkterna/avståndet stämmer inte överens med googles navigation. Jag fick bara två redbull idag.