mel@ni

Kategori: Skönhet & hälsa & träning

Yoga of Hope

Nu på lördag, den 17 november 2018 kommer ett stort antal yogastudios att hålla yogaklasser där deltagaravgiften går till Barncancerfonden.

Mitt gym erbjuder 2 x 1,15 h yogapass den dagen, Yin och Power yoga. Det är jättebra, ett yogapass på mitt gym är alltid 55 min- 1 h, det är ingenting. Min kropp hinner bara värmas upp. En yogainstruktör får bara hålla ett 60 min långt yogapass, därför! Jag gillar ändå mitt gym, jag ser mitt gyms yogapass som uppvärming innan Anstanga. 

*Jag tror Yin yoga passar dig My, och folk som inte tycker om att träna eller sporta. Yin yoga är inte alls lika svårt som traditionell yoga, Yin yoga är påhittad yogaform med fåtal positioner från väst. 

En hemsk vecka

Det har varit en sån hemsk veckaJag har glömt att ta mina järntabletter flera dagar i sträck efter blodgivningenSen i tisdagskväll har jag mått jättekonstigt; värsta huvudvärk, yrsel, illamående och har spytt två dagar i rad ðŸ¤¢. Helvete, jag har inte kunnat göra yoga i två dagar ðŸ˜­ðŸ˜­ðŸ˜­. 

Idag mår jag bättre, jag ska försöka göra lite yoga men jag får se. Tydligen är det så att järnvärdet kan gå ner vid intensiv träning "yoga". Det tar också tid att bilda nya röda blodkroppar. Jag tror min yoga och kost har påverkat. Järntabletter hjälper inte heller för att jag äta inte lika mycket kött som en vanlig person längre - köttintagning är ungefär 200 -250 g protein per dag. Och min köttintagning ligger på ungefär 400-500 g per vecka, mest från fisk. Men fisk innehåller inte lika mycket järn som inälvs- och blodmat "kött", därför tar det längre tid för kroppen att bilda nya blodkroppar. 

Jag vet inte om jag kan ge blod längre, för att jag vill inte ge upp yogan och kostplanen. Jag måste tänka på saken och fråga min yogalärare ðŸ˜£.

Spa & Polen

My vill åka på spa i Polen, när barnen har blivit lite större. Det låter kul. Två dagar spa räcker för mig. Jag blir säkerligen trött på att göra samma sak flera dagar i sträck. Sen vill jag åka vidare till München och kolla på konst. Så fort någon nämner Polen då jag tänker alltid på Auschwitz. Jag vill besöka Auschwitz-Birkenau-museet, det låter nice😮 🤐 ... Jag vill också låsa in "någon" i gaskammare, varför inte  ðŸ¤¯ðŸ˜† 

 

letsdeal.se har fortfarande Heldag på fantastiska Four Gardens Spa för 245 kr (ord.pris 495 kr). Det är en bra erbjudande, man slipper även åka till Polen. Det var inte många som tog del av erbjudanden från början, men nu har 90 personer tagit del av erbjudanden.  Jag vill ta del av erbjudanden, men jag har svårt att bestämma mig. Då måste jag göra flera saker i Malmö. Det är jobbigt att behöva åka till Malmö hela tiden.

 

Jag vill bara besöka Auschwitz ðŸ˜† ðŸ˜† ðŸ˜† , om jag åka till Polen!!!

 

 

Heldag Spa

letsdeal.se har två bra Malmö-deals. 

 

Heldag på fantastiska Four Gardens Spa för 245 kr (ord.pris 495 kr). 

Mån & Fre: 09.00 – 17.00 Tis – Tor: 09.00 – 19.00 (Gäller 1/11 till och med 29/11). Bra deal, jag ska tänka på saken för att dealen gäller inte i december. 

 

Klippning inkl. tvätt och för 149 kr. Jag behöver toppa håret. Jag får vänta med att ta del av erbjudanden. Jag hoppas letsdeal.se erbjuder en rabattkod på ett köp på Black Friday. 

 

 

Vilken yogamatta passar dig?

Ett inlägg för er som praktiserar yoga. Att välja en yogamatta kan vara svårt. Jag ska ge er lite tips på vad man ska tänka på i mattdjungeln.

 

Som nybörjare har du ingen behov av den perfekta yogamattan men du får inte glider på yogamattan. Du måste ha en stabil grund innan en yogaposition - det är en grundregel. En hal yogamatta ökar bara risken för skador. Man måste ofta ”yoga in” mattor eftersom dem kan vara hala till en början. Yogamattor från sportmärken är hel ok för nybörjare. 

Du bör satsa på en bättre yogamatta om du ha en regelbunden yogapraktik och gör avancerade yogaövningarManduka och Jade har bästa yogamattor. Yogamattan Harmony Professional från JADE har det bästa greppet och håller ungefär i fyra år, enligt yogisar. Manduka är billigare än Jade och har livtidsgaranti på sina mattor. Liforme har egentligen bästa yogamattor men dem är inte prisvärda - Jag vill inte betala 1300 kr för en yogamatta som håller i några år och utan livtidsgaranti. Då kan jag lika gärna köpa en matta från Jade. 

Mitt gym kör Yogiraj All-round yoga mat, 4 mm. Dessa mattor är hala som fxn. *Min yogainstruktör tycker som jag...haha.. 

 

Färgen på yogamattan har ingen betydelse för nybörjare, men färgen på mattan betyder jättemycket för mig. Jag har en Manduka eKO SuperLite reseyogamatta. Jag är jättenöjd med mattan men jag hatar färgen. Färgen stimulerar nerverna och skärper sinnetAtt ha en mörk yogamatta påverkar mitt sinne. Jag blir lätt sur eller ledsen så fort jag tittar på mattan. Jag köpte min matta på happygreen.se men då fanns bara två färger att välja på =(. 

Nu vill jag ha en Harmony Professional Teal (turkos) från JADE. Jag vet happygreen.se har Jade harmony och jag kan få en Jade harmony för ungefär 550 kr under Black Friday, istället för 799 kr. Men de har fxn inte många färger att välja på. Det finns en orange matta från Jade, färgen är ok men jag tror inte jag kan leva med den.  

Ok, nu har jag bestämt mig, har beställt en Jade i turkos. Det blev tyvärr 764,10 kr (ord.pris 849 kr), då har jag använt en rabattkod som gav 10 % rabatt.

Inte billigt nej, men jag kommer inte att ångra mig. Jade i turkos är dyrare än i orange för att det är en ny färg som har kommit till Sverige. 

Produktnamn Pris   Antal Delsumma  
Yogamatta Harmony Professional, 5 mm , 173 cm - Jade

Yogamatta Harmony Professional, 5 mm , 173 cm - Jade

Color
Teal
849,00 kr   849,00 kr  
Totalsumma 764,10 kr
Rabatt (Nyhetsbrevet) −84,90 kr
Leverans (Ombudsleverans, Gratis frakt) 0,00 kr
Moms 152,82 kr

En bra morgon

Har precis haft mysore klass. Det har gått jättebra idag. Kroppen börjar vänja sig vid yoga tidigt på morgon. Det finns några yogastälningar jag kan "nästan" göra fullständiga versioner och det gör mig galen..hehe..

Jag har även fått tre kanellbullar från Geohunt hehehe..

Mens & yoga ?

 

Det här med mens och yoga

Det finns olika typer av yogaformer; lätta yogarörelser och kraftfulla yogaformer etc. Man kan göra yoga trots att man ha mens, men det beror på vilken typ av yogaform du gör. 

Jag är en fullt frisk person, och jag har regelbunden mens. Det är ingen problem med lätta yogarörelser under mensen men jag gör Ashtangayoga dagligen, den mest fysiskt krävande yoga (med sin grund i hathayoga). 

Jag har sällan mensvärk men jag får ändå vara försiktig med de avancerade yogaställningarna.
M
in kropp klarar tyvärr inte av de avancerade yogaställningarna under mensen, det gäller alla yogaställningar där kroppen måste lyfta upp hela underkroppen i luften (huvudstående, handstående, skulderstående och skorpion). Det gäller även 
yogaställningar där höfter måste öppna upp till 100 %.

Livet suger som fxn, för att jag ha mens just nu ðŸ˜ª 😫😪 😫😪 😫.

 

 

 

 

En halvtaskig idag

 

Det går inte att ladda upp bilder till bloggen just nu. Jag vet inte varför, men det händer ibland jag får tekniska problem med bloggportalen. Det är så svårt att blogga utan bilder :(.

Idag har jag i alla fall fått en produktcheck på Kronfågel, en förpackning kycklingsteak ca 900 g =). Jag kom även med i Knorrs kampanjen från Buzzador, har fått en check på 1 valfri Knorr vegetarisk måltid.

Jag är tyvärr jättetrött idag, för att jag har praktiserat och övat yoga 9 dagar i rad utan paus. Jag har även haft en Mysore klass imorse och jag var tvungen att vakna kl 04.30, har bara sovit 4 timmar. Varför så tidigt????

Jag måste meditera och värma upp kroppen innan mysore klass, annars blir det svårt att göra yoga. Det tar ungefär en timme. Jag tror de flesta gör som jag gör!? Vi bör ju ha minst en vilodag i veckan, men det är så svårt att säga nej till yoga hehe...

 

 

I'm so happy

Just nu går jag på Ashtanga Mysore klass, och poweyoga vid sida om Ashtanga yoga. Jag övar även Ashtanga yoga hemma fem-sex dagar i veckan. Jag har bara en dag ledig från yoga hahaha...

 

Om Ashtanga yoga & Mysore klass - Det finns 6 olika serier (sekvenser) i Ashtanga yoga. Mysore klass är det traditionella sättet att utöva Ashtanga Yoga. Du lär dig serien steg för steg med egen träning tillsammans med andra utan att läraren leder gruppen muntligt. Eleven får fler yoga positioner när eleven är redo för att gå vidare. Det är elevens individuella förutsättningar som avgör hur många positioner hxn får. 

 

Jag pratat med min yogalärare igår (Hxn ska åka till Himalaya och hxn ska vara borta i några veckor).

Hxn sa; Jag ska få två nya positioner medan hxn är borta. Jag kommer att få fler positioner efter resan. Jo, jag är jätte glad och se verkligen fram emot dem nya positionerna =) . Det är klart man vill avancera sig. Det är hemskt om man fastna i samma positioner i flera år och inte få nya positioner

Kiehls

Jag har massa ansiktsprodukter men jag saknar en olja/serum för att återfukta området under ögonen. Jag har testat Kiehls Midnight Recovery Concentrate, den är superbra! Åhlens Lund har tyvärr inte den där oljan. Oljan passar er med torr och känslig hud eller vill återfukta området under ögonen. 

Åhlens har ett bra erbjudande just nu, medlemmar får 20 % rabatt för en skönhetsprodukt.

 

 

Jag har nu beställt oljan från Kiehls och betalat 303.99 kr, men jag har fått 12,01 kr återbäring hos Refunder. Det blev 291,98 kr, istället för 380 kr. Det var ändå en bra deal.