mel@ni

Flarie Store

Har köpt vegetarisk ärtsoppa från Coop änglamark. Den kostat 565 coins. 

ytdesinfektionsmedel

Denna fredag har jag storstädat hela lägenheten och torkat av alla ytor med min egen alkoholbaserat ytdesinfektionsmedel, utom badrummet (har redan storstädat badrummet). Jag har också torkat av alla dörrar, dörrkarmar, dörrlister och golvlister. Det tog några timmar att rengöra alla ytor. 

 

Nu har jag i alla fall ett kliniskt rent hem =).

 

Jag tycker att min egen ytdesinfektionsmedel är bättre än vanliga rengöringsmedel och Dax Ytdesinfektion. 

  

 

*Sjukhuset är en äcklig plats. De rengör aldrig osynliga ytor, dörrar, dörrkarmar, dörrlister och golvlister, fönsterlister. Du kan lika bra att lägga in dig på isoleringrum med en gång. 

 

 

 

Alvedon

Först tog handsprit och munskydd slut. Nu tog flytande Alvedon för barn också slut på landets apotek...haha.. Man kan lägga en Alvedon-tablett i lite vatten och låta det smälta, sen är det bara att dricka. Man kan också dela och skära Alvedon-tabletten i mindre bitar och blanda ihop med mat. Folk får börja använda hjärnan lite hahaha..

kronansapotek.se har fått in lite Alvedon. 

Alvedon Filmdragerad tablett 500 mg Paracetamol 20 styck

 

 

Jag beställde ett paket Alvedon för 26 kr. Jag fick också 0.89 kr återbäring från Refunder.

 

 

PantaPa appen

PantaPå appen har en ny erbjudande från Nivea...så där..

Aggjakt

Jag såg fram emot årets äggjakt men de flesta äggjakt har ställts in p.g.a. coronaviruset. Det är givetvis jättetråkigt, men det ser ut så här för oss alla, det enda vi kan göra är att ta nya tag till nästa år.

 

 

Center Syds äggjakt

 

 

 

 

Äggjakt på Västerås City

 

 

 

 

En Ny Matta

Jag har en tjock yogamatta men greppet börjar bli sämre. Jag behöver nog byta ut mattan nu till hösten eller vintern. Jag gillar yogamattor från Manduka men de är dyra. Manduka Prolite 4.7 mm kostar i snitt 830 kr. Stadium har inte samma pris för samma produkt, Manduka Prolite kostar 1199 kr på stadium.seZalando har samma produkt för 679 kr. 

Bildresultat för manduka yogamatta

 

 

Just nu har Zalando extrapris på Manduka Prolite 4.7 mm, för 577 kr (ord.pris 679 kr). Ja, jag har precis beställt en mörkgrön Manduka Prolite. Jag har också betalat med presentkort (till ett värde av 200 kr). Det blev 377 kr =).

 

 

 

Jag är jättenöjd med köpet.

 

 

 

 

 

Ytdesinfektion

Jag vet att man kan göra egen handsprit hemma men jag har redan handsprit. *Jag rekommenderar inte att man gör egen handsprit.

Jag behöver däremot ytdesinfektionsmedel, men mång av affärer och apotek har också sålt slut på ytdesinfektion

 

 

Jag har kollat upp receptet på handsprit från Expressen

Fakta: Alkoholen måste ha en procent på mellan 60 till 95 för att ge effekt på virus och bakterier. Det två finns olika recept -

Recept 1

Blanda samman 5 deciliter alkohol (etanol) och 2,5 deciliter kokos- eller aloe vera-olja.

 

Recept 2
Späd ut omkring 35 centiliter T-röd eller spolarvätska med cirka 15 centiliter kranvatten. Häll också i cirka 1 centiliter glycerol (återfrukta huden, finns att köpa på apotek) för att huden inte ska bli uttorkad.

* 35 centiliter T-röd eller spolarvätska motsvarar 70 %15 centiliter vatten motsvarar 30 %. Glycerol är inte intressant. 

 

Bildresultat för handsprit

 

 

Vad tycker jag ??? Receptet ger 50 cl handsprit. Recept 2 är bättre än Recept 1, men det finns ett fel i receptet - kranvatten. Jag tror inte de som tillverkar handsprit använder vanligt kranvatten, utan destillerat vatten, för att vanligt drick kranvatten är inte 100 % rent vatten.

Jag har också kollat upp innehållet i DAX Ytdesinfektion Plus 1000 ml. Det är ungefär samma ingredienser som handsprit. DAX Ytdesinfektion innerhåller  - Aqua (vatten), 2-propanol (den enklaste sekundära alkoholen), Sodium Lauroyl Sarcosinate ( förkortning SLES = sulfater. Sulfaternas uppgift är att löddra och avfetta). 

 

Mitt recept på ytdesinfektion

*70 % T-röd eller spolarvätska motsvarar 70 %. 

* 30 % destillerat vatten.

*Man kan lägga till Sodium Lauroyl Sarcosinate (avfettningsmedel) om man vill.  Jag har valt bort Sodium Lauroyl Sarcosinate. Syftet är att desinfektera ytor, ta bort bakterier och virus. Medlet ska inte användas för att avfetta ytor. 

*Glöm inte använda engångshandskar.

Bildresultat för engångshandskar

 

 

Jag har faktiskt en flaska koncentrerad spolarvätska hemma...haha..(Jag hade en gång en bil, därför!!!)

 

 

Post

Fick en tidning och ett erbjudande från Coop (f.d. Netto) - Få 10% rabatt på ett köp. Erbjudandet är personligt och kan inte kombineras med andra procent rabatter. Gäller ej tobak, nikotin produkter, läkemedel, spel eller andra för medlade tjänster, ej heller på coop.se. Coop Bjärred,Coop Skansvägen Lund,Coop Värpinge Lund,Coop Vildgåsen Lund. Max 1 köp/hushåll. Gäller t.o.m. 29 mars.

Jag får ta del av erbjudandet i slutet av mars istället.

Resa Inom Sverige

Nu uppmanar Folkhälsomyndigheten svenskarna att även begränsa sina resor inom landet, i synnerhet till och från storstäderna.

Jag är inte orolig för min egen del. Jag är förmodligen smittade men jag lever och frodas fortfarande...haha.. 

Hur länge covid-19 vara ??? - "Report of the WHO-China Joint Mission on Coronavirus Disease 2019 (COVID-19)". Där anges att de flesta personer som fått lindriga sjukdomssymtom (feber och hosta) blev friska efter två veckor. För de som blev allvarligt sjuka tog det mellan tre och sex veckor innan de var friska igen. // Från https://www.folkhalsomyndigheten.se/

 

Jag är så jävla trött på att tvätta händerna. 

  

Skylt med piktogram

 

 

Däremot är jag orolig för mina gamla föräldrar, min farmor och faster. Mina föräldrar klarar nog sig själva men jag tänker mest på min farmor. Det är jobbigt att inte kunna hälsa på min farmor, men det är viktigt att följa Folkhälsomyndighetens råd. Jag tänker också på alla som tillhör riskgrupper. Det är väldigt viktigt att tänka på de som kan drabbas hårt. Framförallt i det här läget, så att man inte utsätter sin omgivning för onödig risk.

 

handdesinfektion

apotekhjartat.se har fått in OXISKIN Spray 3% Sårtvätt och handdesinfektion 250 ml. Den kostar tyvärr 163 kr/st. Men den är bästa handdesinfektionen just nu. Handdesinfektion från Dax är okej men Dax tar inte bort alla typer av virus.

inte