mel@ni

Kategori: Resor

Snart är det dax

Jag ska öva lite yoga, dammsuga och äta lite innan jag åker till Kastrup. Jag vill vara där två timmar innan flyget för att jag litar inte på Skånetrafiken. Jag vill inte ha tågförsening idag.

Jag ska försöka inte blogga för mycket under resan för att jag vill inte bli av med min mobil igen...hehe. Men denna gången tar jag med mig min reservmobil för säkerhets skull. 

 

En filt och en tidning är alltid bra att ha. Vi hörs! //

Tur och otur

Jag fick två nätter på Hotel Barcelona Condal Mar för 2 227.16 kr, ord.pris var 2450,32 kr. Då har jag använt en rabattkod och fick 10 % rabatt (minus 222,76 kr).

Nu ser jag de har höjt priset på samma typ av rum och datum till 2948 kr. Det är inte billigt.  

 

 

 

 

 

 Växelkursen för SEK till Euro idag. Svenska kronan har alltid varit svag och värdelöst. Jag saknar finanskrisen 2007-2008. Euro var svag och det var billigt att resa inom Europa..haha..

 

 

Vad ska man äta i Barcelona ?

Jag har googlat lite. Barcelonabor har sina egna matvanor. En vanlig frukost äts på något café på väg till jobbet, och består normalt av en kopp kaffe och ett bakverk, typ en croissant.  Man kan också välja en grillad skink- och ostmacka som kallas något så lustigt som ”bikini” (grillad sandwich). 

Barcelonabor äter mycket senare än oss. Lunchen äts efter "siestan", någon gång mellan klockan 14 och 16. Middagen äts sällan före klockan 21.00

Jag ska få frukostbuffé på hotellet, och jag tror inte jag kan äta så mycket extra. Men jag ska prova traditionella tapasrätter och skaldjursrätter. De har även massa färska exotiska frukter  =). Det katalanska köket har mycket att erbjuda. 

 

Jag ska besöka La Boqueria Market, den berömda saluhallen är himmelriket för alla matälskare!

 

 

Att välja ett resmål

Att välja ett resmål är alltid svårt, men säkerhet är alltid viktigast. Man ska alltid följa Utrikesdepartementets rekommendationer och inte resar till länder eller områden som Utrikesdepartementet avråder från att resa till. 

Jag avstår även att resa till vissa länder på grund av etiska och ideologiska skäl, till exempel Dubai/Förenade Arabemiraten och arabländer, dvs länder som förtrycker kvinnor och andra grupper. 

 

 

 

 

Att välja rätt hotell

När man var yngre kunde man bo nästan var som helst. Ju äldre jag blir desto mer har jag insett hur viktig boendet/hotellet är när man bokar en resa. 

 

Mina krav:

*Ett hotell/boende ska vara städad och rent. Komfort och bekvämlighet är inte lika viktigt. 

*Centralt beläget, lugnt och tryggt område, utbud av restauranger och matbutiker, lätt att ta sig till hotellet från flygplatsen. 

*Bra säkerhet mot stölder. Tillgång till internet (med datorer) eller wifi. 

 

Denna gången har jag valt ett hotell i Barcelona som uppfyller alla mina krav. I området finns det även ett köpcentrum, en stor matbutik, och ett nöjesfält. 

 

 

 

 

 

Bästa resebyrå ?

Nu fick jag ihop 1500 poäng, och jag kan lösa in ett Superpresentkort via M3panel.  Jag tänker välja ett presentkort på Ticket denna gången. Inte för att jag älskar Ticket, men Ving har ingenting jag vill ha. Ticket har åtminstone flygbiljetter till USA och inom Europa. 

Jag tycker egentligen inte Ticket och Ving har jättedåligt utbud. De har mest charter och paketresor inom Europa, medelhavet och lite resor till Asien. Sådana resor passar mer för barnfamiljer och pensionärer. 

 

 

Jag såg fel

Nej jag ska inte åka till Barcelona nästa vecka, utan veckan därefter. Va bra, då hinner jag storstäda badrummet och vardagsrummet innan resan.

Det är sol och värme hela vecka 19, det gäller bara i Lund och Malmö. Barcelona har ungefär samma väder men mest moln. Det är konstigt. 

Jag är inte med nöjd med Ticket

Ni vet jag har precis beställt flygbiljetter till Barcelona via Ticket, och jag har löst in alla mina presentkort på Ticket.

Jag är faktiskt inte nöjd med Ticket. Jag tycker inte Ticket har bra resor, resepaket, eller flygbiljetter. Utbudet är väldigt begränsad, men jag kan leva med utbudet. Däremot har de massa extra avgifter. Man kan bara se dessa avgifter i slutet av beställningen. Ticket tar till exempel 80 kr för e-post biljetter ( boardingcard med streckkod). 

Jag har inte valt e-post biljetter. Jag måste göra incheckning på flygplatsen för att hämta ut mitt boardingcard och innan avresa. Man kan inte checka in online heller.

Ha en bra kväll mina läsare. //

Res med Ticket???

Ett inlägg för er som sparar presentkort på Ticket, Vings etc från undersökningspaneler.

 

 

 

Vissa undersökningspaneler erbjuder Superpresentkort, och vissa av oss lösa in Superpresentkort mot presentkort på Ticket, Vings etc. Det är ett bra sätt att dra ner på resekostnaderna. Jag har bara sparat ihop 1100 kr i presentkort på Ticket och det tog mig 7 månader.

Jag har precis beställt flygbiljetter ( ett impulsköp ) till Barcelona för 1 146 kr, inkl. Tickets resegaranti. Jag har löst in alla presentkort och fick betala 46 kr. Det gick inte kombinerats köpet med en återbäringstjänst!

*Det finns flygbiljetter till och från Barcelona via Ticket för 950 kr, med utan resegaranti. Erbjudandet gäller 15/5 - 17/5.

 

 

 

 

Jag åker till Barcelona nästa tisdag, men jag är hemma igen på torsdag. Jag har även bokat hotell via booking.com men det får bli ett annat inlägg om hotellet. 

Jag gillar åka iväg under lågsäsong för att jag hatar *alla dessa jäkla turister*. Hoppas jag inte blir av med min mobil denna gången hehe...

 

Jag älskar dig Messi, mer än Zlatan LoL. 

 

 

 

Upp