mel@ni.se

Kategori: Paris 28-31 maj 2016

Min favorit tebutik!

Det här inlägget vill jag tillägna mina läsare som älskar te!

 

 

Jag gillar rena teer av hög kvalité! Därför gillar jag inte tee från livsmedelsbutiker förutom Twinings. Min favorit te är Imperial Label från Kusmi Tea > Grönt Sencha te med smak av apelsin och kanel, med söta undertoner av lakrits och färska inslag av citron och havtorn! Känt för att innehålla höga halter av nyttiga antioxidanter.

 

Imperial Label från Kusmi Tea

 

 

 

 

 

Min favorit tebutik är Kusmi Tea butik i Champs-Élysées. Vi har tyvärr inga Kusmi Tea butiker i Sverige, men det finns en hel del tebutiker samt webbshoppar som säljer Kusmi Tea. Tyvärr, Kusmi Tea är dyrt eftersom det är ett trend-märke men de finns i lösvikt och tepåsar i styckpris, om du vill provsmaka Kusmi Tea.

 

Kusmi Tea butik i Champs-Élysées. De hade provsmakning den kvällen när jag var på besök. 

 

 

 

 

 

Prisjämförelse

 

Butikspriser > Det är alltid billigare att köpa franska produkter/livsmedel i Frankrike än i Sverige. Jag köpte en Imperial Label från Kusmi Tea 125 g för 158 kr i Paris, de tog 250g för ungefär 241 kr. Butikspris i Sverige är ungefär 235 kr för 125g, och 325 kr för 250 g.

Nätbutikspriser > Men nätbutiker är billigaste. koket.se tar 149 kr inkl. frakt för Imperial Label, men jag tycker det är mycket roligare att handla te i fysisk butik än på nätet.

 

Min Kusmi Tea brukssamling haha =).

 

 

 

 

Maison Ladurée

Det här inlägget vill jag tillägna till Eva & mina läsare som älskar sötsaker.

 

Det franska lyxkonditoriet Ladurée har funnits i 150 år. Macaron är det mest kända bakverket från Ladurée. En macaron, är ett bakverk gjort på äggvitor, mald mandel, florsocker och socker, med en söt smörkräm emellan. Idag finns macaron i många olika smaker.

Jag älskar Ladurée butik på Champs-Elysées men det är dyrt att fika där men macaron säljs överallt i Frankrike. Macaron är faktiskt billigare hos andra konditorier & kafée än Ladurée.

Men det är väldigt speciellt med att kunna fika och äta macaron på Ladurée =). Självklart har jag har ätit massor macaron när jag var i Paris.

 

Ladurée butik på Champs-Elysées..

 

 

 

Ladurée butik på Printemps.

.

 

 

 

 

 

Macaron från en konditori.

 

 

 

 

 

Malmö idag

Skånetrafikens användningstest idag > Det var jättetrevligt med lite tilltugg och användningstestet tog bara ett halv timme idag. Fick inte SF-presentkortet på 300 kr, men jag fick 3 st biobiljetter istället. Jag är jätteglad ändå =).

 

 

 

 

 

Hemköp idag > Jag skulle bara köpa mjölk. Det blir ett köp på 82,85 kr. Fick betala 7,85 kr. Hemköp i Triangeln kör fortfarande gamla snabbkassor > du får inte hamna mellan +1 eller -0, kassan kommer att hänga sig.

 

 

 

 

 

The Body Shop kundklubbsdag! Tilltugg > Kokosflingor + ananasjuice *ASG*

 

 

 

 

 

 

Såg en rolig grej idag.... turistcykel från Malmö/Sverige.....

 

 

och turistcykel från Paris....

Väder i Paris & Lindt Store

Det har varit en minst sagt opålitlig fransk sommar vädermässigt. Första dagen i Paris var ungefär som i Sverige. Andra dagen har varit vått och mulet, men mycket behagligt. Tredje dagen har varit värsta höst med ösregn, folk hade t.o.m. jackor och vinterkläder på sig =(. Det är inte lönsam åka till Medelhavet när Sverige är varmare än Medelhavet p.g.a. pågående klimatförändringarna.

 

 

Lindt Store Paris igår > P.g.a det dåliga vädret tog jag en sväng in till Lindt Store i Paris. Butiken ligger mellan Galeries Lafayette och Palais Garnier. Jag köpte inget med mig hem men jag tog en Hot Chocolat, fick en bit choklad på köpet. Vad är mysigare än en varm kopp choklad när det ösregnar där ute?? =). Det var riktigt riktigt nice och mysigt. Jag kände mig som Kalle från chokladfabriken =).

 

Hot Chocolat för 6,50 EUR = ungefär 63 kr, prisvärd =).

 

 

 

 

 

Bilder från Lindt Store.

 

 

 

 

 

Butiken ligger mellan Galeries Lafayette och Palais Garnier.

Palais Garnier.

 

Galeries Lafayette

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Är tillbaka till Sverige.....Vad har jag missat??

Jag är tillbaka till Sverige, kom hem i natt vid kl 2.00. Har haft en riktigt nice resa, finns sååååå mycket att berätta =). Jag tänker köra fler blogginlägg (kort berättelse) istället för en kort sammanfattning av resan.

 

Vad har jag missat?? Tycker inte jag har missat så mycket!?

Kiwi > 500 gratis kiwi varje måndag. Något mer *gratis* som jag har missat??????????????

 

Har redan tagit del av....

Post-it
Få ett provblock med Post-it helt gratis. Kampanjen pågår t.o.m. 2016-06-30, eller så långt lagret räcker.

 

SF medlemskväll

Ni som var på medlemskvällen! Har ni haft en trevlig kväll ?

 

Glada hälsningar

Melanie

 

 

 

Printemps Paris > Fick gratis Vogue tidning, värde 5 EUR (48 kr). Jag tog en.

 

 

 

 

 

 

På väg...

Det blir 10 min tågförsening plus 1 timme flygförsening.., fick även en grisig sitt-granne...men vi kommer att landa om 7 min.....det värsta är snart över 😂😂😂

Kärlek till drömprinsen

Ett sms från mig till drömprinsen. Jag är lite torrt ibland =). Vi hörs mina läsare, nu dra jag....till Paris...

 

Paris guide > transport till och från Paris.

Snart åker jag till Paris. Jag har tänkt att köra lite Paris guide istället än vanligt. Nu åker jag från Lund till Orly/Paris.

 

Skånetrafiken tar 140 kr enkel till Kastrup, tur och retur blir = 280 kr. Med jojorabattkort får du 20% = 224kr.

Orly/flygplatsen i Paris; Du kan antingen ta tåg eller buss in till city.

 

 

Med tåg Orlyval

Tar spårvagnståg Orlyval (finns bara en spårvagnsspår/station för Orlyval) till RER-stationen i Antony. Därifrån byter ni tåg RER B4 norrut till centrala Paris. tar cirka 8 minuter till Antony. Det är bara följer efter de andra turisterna hehe =).

Orlyval går var 4-7 minut måndag till lördag från klockan 06.00 till klockan 22.30 och på söndagar från klockan 07.00 till klockan 22.55. Från Antony till centrala Paris tar det sedan mellan 25 och 30 minuter. Hela resan från Orly till Paris är ungefär 35-40 min.

Orlyval kostar ca 8.70 euro/enkel, ungefär 81 kr.  Tur och retur blir 162 kr. 

Transportkostnad blir "till och från Paris" på 382 kr. Det är transportkostnaden mellan Sverige-Danmark som är dyraste och inte mellan flygplatser i Paris - in till city. Det är därför jag håller inte med folk som påstår det är dyrt att åka till Paris. Det är dyrt att åka inom Sverige och Norden, och det påverkar transportkostnaden.

 

 

Bussen går från flygplatsen var 15-20 minut från klockan 06.00 till klockan 23.30 och tar cirka 30 minuter. Till flygplatsen går bussen var 15-20 minut från klockan 05.35 till klockan 23.05. Buss 183 kör mellan flygplatsen och Porte de Choisy (en station/stadsdel i Paris). Finns även andra bussar du kan ta. 

Resan kostar 6.10 euro = 56,50 kr X2 (tur och retur) = 113 kr. Buss är billigaste men jag rekommenderar inte ta buss när du har dåligt lokalsinne eller har aldrig åkt till Paris innan. Porte de Choisy är en station/stadsdel i Paris, du får byta till Metro om du vill åka in till city eller annat. Det är inget för nybörjare.

 

 

Inför resan

Nu har jag städat, tvättat kläder, packat och klart för resan. Det kommer bli lite bloggande under resan för att det ska finnas gratis Wifi i Kastrup, ombord på flyget, boenden m.m. Det går däremot inte lägga upp länkar via mobil, bra att veta.

Nu ska jag ta det lugnt..
Ha en bra kväll mina läsare, hörs imorgon.

 

Lakrits för 29 kr

Upp