mel@ni

Kategori: Nöje/aktiviteter

Filmstaden Lund firar 100 år

Lördagen den 14 december bjuder Filmstaden Lund in till 100 årsfirande med ett fullspäckat program för både stora och små. Dagen till ära kostar alla biobiljetter 100 kronor. Som medlem får du dessutom dubbla poäng på både biljetten och på allt du köper i butiken, samt ett  jubileumserbjudande i butiken.

Hela kalasprogrammet hittar du här.

Kl 11:45 - 12:30 Rundvandring och med julfika på gården i samarbete med tehuset Java.

Kl 13:00 samt 15:00 godisregn för alla barn! 13-17:00 Blir det även tipspromenad med fina priser för stora och små filmälskare.

Jag ska tänka på saken................

 

julfilm Klaus

Den 2-8 december kan du kliva in i Klaus värld på Water Plaza. Gör egna julkort i fotobåset, utforska husen i Smeerensburg, och vem vet... kanske får du träffa leksaksmakaren Klaus och brevbäraren Jesper i en interaktiv upplevelse. 

 

 

Klaus är en julfilm för barn från Netflix. Filmen handlar om en oväntad vänskap uppstår mellan en ung brevbärare och en tillbakadragen leksakstillverkare. Jag ska titta på filmen Klaus i veckan för att denna filmen har fått bra betyg.

Klaus är bättre än Frost 2, enligt publiker. Filmkritiker ska man aldrig lita på för att de flesta filmkritiker i USA är oftast vita kränkta män. De är beroende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska och privata särintressen, de är även rädda för Walt Disney Company.  

*Spoiler: Olaf och Elsa kommer att dö, Elsa blir en jävla force ghost precis som Luke i "The Last Jedi". Och Anna får firepower..haha..*

 

 

 

Nova

Mycket folk idag!

 

 

Den stora julgranen på Nova är mycket finare än julgranen på Stortorget.

 

 

Köpte 2 glödlampor en kruka för 45 kr på ÖoB. 

 

 

Gillar Kahls Lund, få en gratis kaffe - erbjudanden gäller fortfarande.

tomteverkstad på nova

Tomteverkstaden 2019

 

Nice...........

plantagen

På plantagen kan du finna växter till ditt hem. 

 

 

Köpte en vit julstjärna för 40 kr.

 

 

 

Plantagen bjöd på julfika - pepparkakor & glögg =). 

 

 

En värdekod/check som ger dig 100 kr rabatt vid köp för minst 300 kr. Gäller hela janurai 2020. Värdekod: Tack

Min Första advent

Det första jag ska göra är en halv timme lättyoga innan jag tar mig till köpcentrumet Nova Lund. Jag vill ha lite julblommor och glödlampor. 

Hoppas butiker bjuder på glögg och pepparkakor idag haha..

Bildresultat för vit julstjärnor blommor

Ho Ho Ho

Jag gillar inte män med skägg men tomtens skägg såg väldigt bra ut. Är det äkta? haha..

 

 

Grillade marshmallows

 

 

Vår julgran!

 

 

Jag saknar inte snön.

 

 

Gratis 

Knives Out

Knives Out 2019

Handling: När den berömda kriminalförfattaren Harlan Thrombey hittas död på sin egendom strax efter sin 85-årsdag, landar på något mystiskt sätt uppgiften att utreda mordet hos den nyfikne detektiven Benoit Blanc. Med såväl Harlans dysfunktionella familj som hans hängivna personal på listan över misstänkta, tvingas Blanc slingra sig genom ett nät av lögner och villospår för att avslöja sanningen om Harlans allt för tidiga död.

Regissör: Rian Johnson

Relaterad bild

 

 

Är Knives Out en fantastisk mästerverk? Nej, det är ett väldigt underhållande och kul film. Första och andra akten av dramakomedin är välgjort med bra dialog och handling, men tredje och sista akten känns lite slapp och slarvigt skriven. Vissa scener och vem är den skyldige bland halvdussinet misstänkta är lite väl förutsättbar och faller på slutet. 

Bra skådespelarinsatser (oftast) men lite ojämnt tempo i slutet. Det är synd att skådespelarinsatser har inte utnyttjats till fullo. Fokus har hamnat alldeles för mycket på enskilda personer i filmen. Det finns lite rasistiska inslag som figurerar i filmen och det påminner mig om Terminator: dark fate Fruktansvärt att utnyttja illegal migration i filmen. Det är alltid vita feta kränkta män som skriver historier och filmer....Oh La La..

Knives Out är förmodligen bättre än The rise of skywalker! 

Betyg 4/5

 

 

The Last Jedi av Rian Johnson och Disney är fortfartande den sämsta, värsta och vidrigaste Star Wars-trilogin jag någonsin har sett i hela mitt liv. Allt är inte bara Rian Johnsons fel, allt är bara Disneys, Bob Igers och Kathleen Kennedys fel. Kathleen Kennedy förtjänar att dö för att hon är en rutten jävla vidrig människa. 

Bildresultat för kathleen kennedy meme

 

 

 

Barnens Biodag imorgon

Imorgon är det dags igen - Halva priset på alla filmer på bio fram till kl. 15.00 på Filmstadens utvalda biografer > filmstaden.se/barnens-biodag/har-ar-barnens-biodag/

Filmer som visas på Barnens Biodag:
Aïlos resa
Maleficent 2: Ondskans härskarinna
Drottningens Corgi
Familjen Addams
Bamse och dunderklockan
Toy Story 4
Lejonkungen
Fåret Shaun: Farmageddon
The Angry Birds Movie 2
Klara Ko och äppeltjuven
Miraï, min lillasyster
Aladdin
Paw Patrol: Uppdrag på bioduken!

 

Jag kan inte rekommendera "Maleficent 2: Ondskans härskarinna, Aladdin, Lejonkungen från Disney", för att Disney gör inga kvalitetsfilmer längre. Dagens Disney-filmer är bara SKIIIIIIIIIIIITTTTTTTT!

 

 

Lejonkungen från 1994 är bäst!

Bildresultat för lejonkungen

Studiopublik Top Gear

Top Gear kommer till Sverige. Allt paketerat med spännande bilar som både fascinerar och motiverar en bilintresserad människa till att titta lite extra. 
Biljetterna är gratis och de serverar alla i publiken lunch och snacks under dagen! https://studiopublik.se/top-gear-sverige
 
Plats: Ring Knutstorp i Skåne
Åldersgräns: Från 11 år.
 
Bildresultat för car