mel@ni.se

Kategori: Milano 19-21 maj 2017

Min resa till Milano >> Hiss och diss lista

Hiss: 

*Mata duvor

*Spaavdelning på hotellet

*Round-trip

 

 

Diss:

*Jag fick massor små myggbett i efterhand. Jag fick även ett riktigt fult skavsår på insidan av hälen pga dåliga skor. Det gjorde jätteont ðŸ¤¢. Nu har jag slängt dessa skor, har beställt ett par nya hos spartoo.se

 

Har valt ett par Crocs Isabella Huarache Flat W. Den kostade 466 kr ord.pris men jag fick ner till 371,30 kr. Då har jag använt en rabattkod som gav mig 90 kr rabatt vid köp över 450 kr plus Refunder.

Crocs har bra komfort skor men de är rätt dyra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag är inte glad. Nu måste jag beställa ett par nya utomhustofflor från Crocs också till min kommande resa till Italien, för att jag är en person som går "no stop" när jag är utomlands. Jag kommer aldrig att överleva fem dagar i Italien utan ett par komfort skor HAHA!!

 

 

Min beställning 

 

Mitt Refunder-konto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Min resa till Milano >> Dag 2 och dag 3

Dag 2: Jag besökte San Siro Stadium, den största fotbollsarenan i Italien. Sen var jag på Santa Maria Delle Grazie. Jag fick tyvärr inte se den berömda "nattvarden" för att man måste beställa biljetter i förväg om du vill se Nattvarden. Jag fick inte tag i en biljett i sista minut och det var mitt eget fel. 

Jag ska åka till Milano en gång till för att nattvarden är den sista målningen jag vill se innan jag dör....

 

 

Mitt livs börda ðŸ˜­ ðŸ˜­ ðŸ˜­ 

 

 

 

  

Santa Maria Delle Grazie

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag köpte en väska hos Boutique Longchamp på Via della Spiga innan jag åkte vidare till Bergamo airport. Jag valde den röda väskan!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det gick inga tåg till Bergamo men det fanns en massa flygbussar/shuttlebussar till och från Bergamo. En enkel biljett kostade ungefär 50 kr, det var billigt!!! Det fanns även gratis Wifi och WC på bussen. Min resa tog 40 min för att Busschauffören körde som en galning HAHA!!!!

Sen fick jag gratis skjuts från flygplatsen till hotellet av hotellet (Det ingick i hotellpaketet). Jag var jättenöjd med hotellet, med rummet och maten etc...  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

....Jag fick även kostnadfritt tillgång till spaavdelning med inomhuspool, bubbelpool m.m. Hotellets spaavdelning var verkligen super. Jag beställde även ett glas vin för 100 kr, fick även fina tillrugg på köpet. Det var jätte nice!!!

*Tillgång till spaavdelning ingår alltid i hotellpaketet men man måste boka tid i förväg. Du kan även beställa vad du vill på sparavdelning*.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 3: Åt en rejäl frukost innan flyget, klockan var halv 5 på morgon...

 

 

 

 

 

 

 

 

Fick gratis skjuts till flygplatsen av hotellet. Ciao Milano !!!

 

 

 

 

 

 

Bästa upplevelsen i Milano

Jag älskar djur (mer än människor🤣). Att kunna mata duvor är en oförglömlig upplevelse. Det räcker att du sträcker upp/ut handen så får du minst 10 duvor.

*Jag fick gratis "opoppade popcorn" av en gautförsäljare* hehe... 

 

 

 

 

Min resa till Milano >> Dag 1

 

Dag 1: Resan till Melpansa Airport gick fort, det tog bara 1 h 45 min istället för 2 timmar. Det var lätt att hitta tågstationen. Den låg bara 200 meter från flygplatsen.

 

 

 

 

 

En enkelbiljett till Milano kostar ungefär 130 kr, bussen tar ca 80 kr.

Jag valde tåg.

 

 

 

 

 

Gratis karta över Milano.

 

 

 

 

 

 

 

Jag besökte Piazza del Duomo, Corso Vittorio och San Babila. Gatorna är fri från trafik och i detta shoppingparadis hittar du allt! Här finns alla modebutiker av lyxkläder samt vardagskläder.

 

The Galleria Vittorio Emanuele II är en galleria i centrala Milano. Här finns alla modebutiker av lyxkläder.

 

 

 

 

 

 

Duomo di Milano är Milanos gotiska katedral -  Den vackraste kyrkan jag har sett!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Milano Cenisio Garibaldi: Jag stannade här i en natt. Rummet var fräscht och nytt. Personalen var ok, frukosten var skit dåligt (ingick ej utan kostade 7,20€ = ca 72 kr). Läget var bra och det var lätt att hitta hotellet (om du har bra lokalsinne). Fanns ej många restauranger i närheten. Det fanns tunnelbana och spårvagnshållplats i närheten och taktrassen var väldigt uppskattad.

Jag var rätt så nöjd med hotellet förutom frukosten!  Jag fick betala ungefär 515 kr för en natt. Då har jag använt en rabattkod som gav mig 10 % rabatt!

 

 

 

 

 

Innan min resa till Milano

 

Jag har ett hetsigt liv och skjuter det mesta framför mig. Jag är aldrig ledigt. Jag är en arbetsnarkoman och jobbar ”no stop”.

Jag måste vakna senaste kl 7.00 om jag vill komma i tid till jobbet på vardagar. Jag är på jobbet från kl 7.45 till 16.30 eller 17.00.

Jag bloggar bara när jag har rast och lunch. Jag kollar mitt mail och reklamerbjudande då och då. Jag fortsätter blogga efter jobbet och fram till kl 21-22.

Helger handlar mest om hushållsarbete, städning, tvätta kläder, och blogga. Att umgås med folk under helgen är ofta en plåga, för att jag hinna aldrig vila upp mig. Därför älskar jag att resa ensam då och då när jag har tjänstledigt.

 

Att kunna åka iväg på en singelresa är så mycket mer än en resa utan någon vid sin sida.

 

Jag vet inte hur andra har det - Det är inte min ensak heller men jag värdesätter min lilla egentid...=)..

 

 

 

 

Min födelsedagspresent från Milano

 

Via della Spiga är en av Milanos mysigaste shoppningsgator. Här hittar ni bland annat märkena Miu Miu, Prada, Dolce&Gabbana och Longchamp etc.

- Det finns/fanns bara en Boutique Longchamp i Milano och det var svårt att hitta butiken.

 

 

 

 

 

 

 

Boutique Longchamp i Milano, verkligen en jättefin butik!

 

 

 

 

 

 

Kan ni vilken väska som är min?

Milano 💋 en modestad del 2

Här har ni flera bilder...

 

Milano 💋 en modestad del 1

Ett inlägg till er som älskar mode & VÄSKOR!

 

Jag lovar er, det var jättekul att fönstershoppa i Milano. Här har ni bilderna från i Milano.

 

 Vem älskar inte väskor???

 

 

 

 

 

 

Vad har jag köpt i Milano

Jag köper sällan souvenirer men jag samlar nyckelringar från länder och städer jag har besökt.

Och jag vill inte ha nyckelringar från andra. Det är inte alls samma sak. Jag har i alla fall köpt en nyckelring, kaffebönor, och en påse chips hehe.. 

 

 

 

 

 

 

Min nyckelringssamling.

 

 

 

 

 

Har också köpt den här..... En födelsedagspresent till mig själv =).

 

Upp