mel@ni.se

Kategori: Barcelona maj 2018

La boqueria i Barcelona

Sista inlägg om min Barcelonaresa. 

 

 

 

Jag var på La boqueria, en stor saluhall i Barcelona och en av stadens stora turistattraktioner. Det finns det så himla mycket att se på en saluhall. Det är underhållande att bara gå runt och titta på maten och människorna.

 

 

 

 

Maten är dock inte billigt, det kostar lika mycket som i Sverige. Men det finns lätta måltider, lufttorkad skinka, färskpressad juice, frukt och tapas i styckpris för en billig peng. Jag var där och åt lunch. Det var sjukt mycket människor runt lunchtid. 

Vad kostar resan?

Jag fick flygbiljetter till och från Barcelona för 1146 kr, då har jag betalat med Ticket-presentkort på 1100 kr, och 46 kr med kort. 

Jag kan inte påstår dessa resepresentkort från M3panel eller andra undersökningspaneler är gratis! Det kostar ju ens tid att få ihop ett superpresentkort och byta mot ett resepresentkort. Men det är svårt att räkna ut hur mycket tid och pengar man faktiskt har förlorat på Superpresentkort. 

 

 

 

 

Hela resan kostat ungefär 4500 kr. Hotellet kostat ungefär 2240 kr, och resten (transport, mat, souvenirer) kostat ungefär 2250 kr. Då har jag inte räknat in flygbiljetterna.

Jag har inte betalat för nöjen, för att det fanns massa gratisnöjen i Barcelona. Jag tycker hela resan för 4500 kr är en jäkla bra deal. Nu har jag valt ett dyrt hotell...Men man kan alltid påverka kostnader för hotell, mat och nöje.

 

 

 

Kända platser, byggnader och div. i Barcelona:

 

Parc Güell

 

 

Casa Milà

 

 

Sagrada Família

 

 

 

Katedralen i Barcelona

 

 

Casa Batlló

 

 

Arc de Triomf

 

 

What???

 

 

 Har badat.

 

 

 

 

 

Mat på resande fot

Jag tycker spansk mat är mycket godare och nyttigare än svensk matRiktig husmankost är bra, men vi har fåtal husmankost-rätter. Jag upplever hälften av svenskarna inte kan laga mat idag, och ungdomarna är värst av alla. 

Det är ok att äta hel och halvfabrikat ibland. Men det är viktigt att kunna laga mat från grunden, utan att behöva ha massa tillsatser i maten. 

Att äta i Barcelona är hur som helst både dyrt och ganska billigt. De bästa och billigaste matställena ligger alltid utanför turistområdet eller på bakgator.

Jag åt inte mycket ute för att jag fick hotellfrukost. Men här åt jag på ett matställe inne i stan. Jag fick ett glas vin, och tre traditionella tapas-rätter (grillade sardiner, friterade gröna chilifrukter och marinerade ansjovis) för ungefär 270 kr. Maten var jättegod. 

 

 

 

 

Sen var jag på Mercat de la Boqueria, Barcelona bästa saluhallen och åt. Åt lunch på ett känd matställe, jag tog två tapasrätter och brödet till maten. Jag fick betala ungefär 190 kr för maten. 

*Brödet till maten ingår tyvärr inte. Brödet kostar ungefär 1-1,5 euro. Spanjorer brukar lägga ut brödet utan att säga till, man måste säga ifrån om du inte vill ha bröd. 

 

 

 

 

Sen åt jag lufttorkad skinka med rotfruktschips för 3 euro. 

 

 

 

 

Jag köpte också kokosnöt för 1 euro, Färskpressad papaya juice för 1 euro, och två mangostan för 5.4 euro. Papaya jucie var supergod, utan tillsatser och socker. 

 

 

 

 

 

Jag tog eget snacks och dryck på flyget. 

 

 

 

 

Burger King på KastrupJag hade lite euro över. 

 

 

 

 

Hotellfrukost i Barcelona

Frukostbuffén var jättebra, det fanns mycket att välja mellan.

 

 

 

 

Dag 1, en härlig långfrukost. 

 

 

 

 

Dag 2.

 

 

Hård säng

Ett inlägg om mitt hotell i Barcelona.

 

 

 

Ett jättefint hotell, hotellrestaurangen hade öppen 24 timmar. Saknat dock restauranger i närheten, men det fanns

restauranger och barer i områden, jag fick gå en bit bara. 

 

 

 

 

 

Jättenöjd med mitt hotellrum, förutom sängen. Jag har beställt en dubbelsäng med jag fick två st hårda enkelsängar. Jag fick sova på bredden på sängen istället. *Jag har förstått att alla har inte samma syn på säng som oss, och de flesta hotell i Barcelona har ofta hårda sängar! Rummet var annars stort och rymligt, med badkar, det fanns även gratis te och kaffe i rummet. 

 

 

 

 

Takpoolen var nice! Jo, jag tog ett dopp i poolen.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Transport till och från flygplats

*Ett inlägg om min Barcelonaresa!

 

 

 

 

Transportinfo

Det finns taxi, och flygbussar som kör till city var 10e minuter. En enkel resa kostar ungefär 63 kr.

Det finns även ett pendeltåg (linje L9) till city. En enkel resa kostar ungefär 5 euro. Har du inte varit i Barcelona

tidigare, tar hellre en flygbuss till city. Det är det lättaste sättet att ta sig till centralstationen i Barcelona.

Du behöver inte köpa din biljett i förskott, du kan betala din biljett ombord på bussen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Transport till och från flygplatsen gick bra. Jag har valt pendeltåget linje L9, och gjorde massa tågbyten

i efterhand.

Jag har valt ett 48-timmarsbiljett/kort med obegränsat antal resor på stadsbussar, regionbussar, metro 

inom hela Barcelona. 48-timmarsbiljetten kostat 15 euro. 48-timmarsbiljett gällde även Transport

till och från flygplatsen, det var jättebilligt =). Det fanns även 24-, 72-timmarsbiljett m.m. att välja på. 

 

 

 

 

 

 

Jag vet Skånetrafiken (en jävel) erbjuder också 24/72-timmarsbiljett. 24-timmarsbiljett

kostar 230 kr/per vuxen, 72-timmarsbiljett kostar 460 kr/per vuxen. Dessa timmarsbiljetter gäller

bara inom skåne, till och från Kastrup gäller tyvärr inte. 

 

Jag får betala i normal fall 126 kr/per enkel resa med Jojo-rabattkort till och från Kastrup,

det blir 252 kr per utomlandsresa. Det är så jävvvvvvvvla mycket pengar.

Japp, allting är så jävla dyrt i Sverige! Och vem hatar inte Skånetrafiken???

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi snattar gärna hotelltvålar

Vi vill gärna framhäva det bästa av oss själva. Men så är det sällan, hur gärna vi än vill tro det. Alla gör det ju! » Snor saker från hotellet/jobbet. 

Och vet ni vad? Vi svenska kvinnor är väldigt duktiga på snattar hotelltvålar, schampoflaskor, tofflor etc. Ni vet små saker som inte är så mycket att stå efter (hotellägarna vet ju att vi stjäls).

Män är dåremot smartare än kvinnor när det gäller stöld. De snor ofta stora och värdefulla saker, medan vi kvinnor snor toalettsaker vi egentligen inte behöver LoL. 

Jag har också läst att svenskar gillar snor hotellhanddukar. Inte för att de egentligen behöver. De har ju hand­dukar hemma???

 

 

 

 

Från mitt hotell; Det fanns tvålar, body lotion, tandborstar och tandkrämar, hårskydd, skorsvamp, tvättsvamp, hårkam och bindor för två personer. 

Jag brukar ta lite toalettsaker med mig hem, som souvenirer. Personligen skulle jag inte drömma om att smyga ner hotellhanddukar eller en badrock i resväskan. Hotellhanddukar eller en badrock är lite för mycket.

 

En tjejkompis snodde en gång en filt, ett par hörlurar och en nackkudde från ett flygplan...hm...Jag tyckte inte det var ok...hehe..

 

Souvenirer

Har köpt en nyckelring och en support matchtröja 2017/2018, fick även en nyckelring "fot" på köpet. Support matchtröjan var dyrt, kostat 49,95 kr euro. Det är ungefär 530 kr men Barcelonas support matchtröja är mycket dyrare i Sverige.  Matchtröja utan tryck kostar 549 kr, med tryck och nummer 699 kr hos kostar Barcelona.

Minisylten var från hotellet hehe...

 

Nr 10 - Messi

Flyget är försenad

Snart är det dax

Jag ska öva lite yoga, dammsuga och äta lite innan jag åker till Kastrup. Jag vill vara där två timmar innan flyget för att jag litar inte på Skånetrafiken. Jag vill inte ha tågförsening idag.

Jag ska försöka inte blogga för mycket under resan för att jag vill inte bli av med min mobil igen...hehe. Men denna gången tar jag med mig min reservmobil för säkerhets skull. 

 

En filt och en tidning är alltid bra att ha. Vi hörs! //