mel@ni

Kategori: Allmänt

Tillbaka till vardagen

Det händer inte så mycket idag. Det blåser, det regnar och snöar, men det är väldigt mysigt om man sitter inomhus. Jag väntar på några beställningar; håroljor, en bakform och väggstickers. Jag måste ändå ut idag. Jag ska sola och hämta hem min blender från Kökets Favoriter.

 

Vad händer nu

Jag tycker min for.me är en bra bloggportal om du inte är så kräsen och har fåtal läsare. Jag gillar bara inte den teknisk biten. Bloggportalen använder dock eplattform, ett operativsystem som inte stöd för iOS. Det är därför vissa läsare som har iPhone/iPad får ibland problem med min bloggsida. Det här har jag har tagit upp med er ett par gånger.

Det enda jag kan göra är att flytta min blogg till en annan bloggportal som stöd iOS. Android filer är inte kompatibel med din iOS-enhet, så enkelt är det, punkt slut!!!! Jag kan inte påverka min bloggportalen. Det spelar ingen roll hur många Iphone fått sålt i Sverige. Android operativsystem är fortfarande störst i världen. De flesta företag väljer fortfarande Android före iOS, förutom USA. Facts don't care about your feelings. 

Ok, nu jag är klart med min reservblogg. Här har ni min nya bloggsida i skrivbordsversion. Mobilsversion ger inte sidan rättvis. 

Jag hör av mig innan flytten......

 

 

 

Gott Nytt Ã…r!

Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år!

Bloggare I Södra Sverige

My har precis startat en ny Facebookgrupp. Jag är med i gruppen av någon anledning ðŸ˜‚. My, byt profilbild. 

 

 >> Bloggare I Södra Sverige

 

Prästkrage är Skånes landskapsblomma

 

Malmö > Så blir vädret vid tolvslaget

Enligt SMHI kommer det regna under stora delar av nyårsafton. Årets sista timmar når upp emot åtta grader. Solen väntas tränga igenom molnen strax efter midnatt, och därefter väntas temperaturer på upp emot sex grader. Under nyårsdagen blir det regn i stort sett hela dagen.

Lund har ungefär samma väderprognos som Malmö. Hellre regn än snön =). Vad har ni för väder hos er???

 

Tips 🍰 Hur man vispa ägg och socker pösigt

Jag har precis bakat en cotton soft sponge cake, en jätte mjuk, luftig och lagom söt kaka. Kakan smakar som nybakad tårtbotten från konditori. Cotton soft sponge cake är mycket godare än sockerkaka, kakan är inte lika söt och kompakt som sockerkaka. 

 

 

 

Det står så här i receptet: Du ska vispa ägg och socker pösigt. Det betyder ägg och socker ska vispas tills det blir vitt, lätt och luftigt som vispad grädde. Innehållet skall inte rinna. Det enda sättet att få mjuka och luftiga kakor/maränger.

Jag tillhör inte de som har de bästa köksutrustningarna. Och jag har aldrig lyckats med maränger. Jag har märkt de flesta svenska bakverksreceptet är skittttttdåliga. Det står alltid så här: "Du ska vispa ägg och socker pösigt" men inget mer. Nu har jag kollat runt på Youtube, och kom på hur man vispa ägg och socker pösigt.

Jag använder en vanlig handvisp, el-visp rekommenderas. Jag tycker det är fusk om man använder en köksmaskin--hehe...

 

 

 

 

Du gör så här:

1. Äggvitor får inte vara kalltLåt ägget ligga framme ett par timmar i rumstemperatur, och innan bakningen. 

2. Skålen/bakbunken får inte vara blöt eller har gammalt fett. Torkar av skålen för säkerhets skull.

3. Vispa äggvitor ungefär 1 min, tills du får "vita skum".

 

 

 

4. Sockret ska tillsätta lite i taget. Tillsätta även lite vinäger eller citronsaft. Vispa i några minuter. Upprepa det här steget ett par gånger tills äggblandningen blir poröst (lite socker i taget och vispa hårt i ett par minuter). 

*Vinäger och citronsaft innehåller syra. Det gör blandningen lättare att bli poröst. 1 tesked vinäger gäller 4 st ägg. Jag har testat med äppelcidervinäger, det gick jättebra. 

 

 

Nästan klar!

 

 

 

 

 

 

Nyårslöften ???

Det blir ingen nyårslöften för min del. Jag vill inte lova mig själv en massa saker för att jag vet redan vill jag vill med mitt liv, sen är det bara upp till mig själv. Det är bara osäkra och narcissistiska personer som vill ha massa löften, dessa människor kan oftast inte hålla eller leva upp sina löften (speciellt min gamla chef, grusprinsen och min syster). Jag hoppas de kan leva med sig själv, trots att de gör andra besvikna hela tiden ðŸ˜‚😂😂.  

Jag har däremot några önskemål. Jag hoppas 2018 blir ett bra år för oss som haft det tufft under 2017, oavsett anledning. Jag vill kunna göra saker som känns rätt och utan ångest. Och leva mitt liv för min egen skull. Plus fred på jorden.

 

God bless you and my blog followers ðŸ˜Š. // 

 

Glöm inte.....

Löser in smskuponger på Quorn och Pärsons i god tid, dem gäller tom imorgon. De flesta matbutiker stänger tidigt imorgon.

 

 

 

Vem är ansvarig om "brevet" försvinner hos posten?

Jag har beställt lite grejer hos LightInTheBox.com men beställningen/brevet har kommit bort. LightInTheBox.com (en utländsk nätbutik) vill inte ersätta min beställning, men det gäller bara lite saker för 42 kr. Jag tror de finns folk från posten som snor andras post, speciellt under julen. 

 

 

 

Min dag

Idag är fortfarande en vanlig arbetsdag för många. Jag får åka till Hässleholm imorgon istället, när folk har ledigt.  Jag tar inte julen för given, vi firar ändå inte jul =). Jag har annars tvättat kläder, lagat mat, handlat lite mat. Sen var jag ute på stan.

 

 

Kul händelse på CG idag

En pappa och hans son (en 5-åring) stod framför mig i kassakön. Sonen tog en påse godis, då sa pappan till sonen.

- Vad är det för skit du har tagit. Godis innehåller massa gift och skit. Vet du vad godis innehåller ? Jo gelatin, och vet du vad gelatin innehåller.. bla bla ... Jag tänkte direkt på My ðŸ˜‚😂😂.  Han påminner mig om mig själv hehe..

Pappan var inte aggressivt, han var väldigt bestämt och sa nej till sonen. Sen försökte han prata förstånd med sonen. Jag tycker han gjorde rätt. Det är så en bra förälder skall vara. Man ska aldrig låta sina barn få inflytande. Då är det ett tecken på dåligt föräldraskap. 

 

 

 

 

Åhlens Lund: Alla parfymboxar för halva priset har tagit slut.