mel@ni

Kategori: Allmänt

Min dag 💩

Jag har haft en halv-tråkig-dag. Jag får börja träna i slutet av janurai istället. Det är inte lönt att börja nu för att vi har många röda dagar i januari. Det finns inte många träningspass heller för att de flesta människor tar fortfarande ledigt från jobbetJag tycker röda dagar är överskattad i Sverige och jag hatar alla dessa jävla "afton".

 

 

Jag har köpt en påse Palmsocker 300g för 14 krPalmsocker är helt naturligt samt oraffinerat. Palmsocker har lågt GI men innehåller mycket kalorier. Jag tror palmsocker är ett bra sötningsmedel för diabetiker. Det jobbar på ett annat sätt i kroppen än vanligt socker. Vitt och brun socker är en onaturlig raffinerad produkt.  

 

 

 

 

Jag var på stadsbiblioteket och såg det här...hehe...

Gick förbi...

Jag gick in på blodcentralen och ställde lite frågor om blodgivning. De har en fin lokal inne i stan.

Tillbaka till vardagen

Det händer inte så mycket idag. Det blåser, det regnar och snöar, men det är väldigt mysigt om man sitter inomhus. Jag väntar på några beställningar; håroljor, en bakform och väggstickers. Jag måste ändå ut idag. Jag ska sola och hämta hem min blender från Kökets Favoriter.

 

Vad händer nu

Jag tycker min for.me är en bra bloggportal om du inte är så kräsen och har fåtal läsare. Jag gillar bara inte den teknisk biten. Bloggportalen använder dock eplattform, ett operativsystem som inte stöd för iOS. Det är därför vissa läsare som har iPhone/iPad får ibland problem med min bloggsida. Det här har jag har tagit upp med er ett par gånger.

Det enda jag kan göra är att flytta min blogg till en annan bloggportal som stöd iOS. Android filer är inte kompatibel med din iOS-enhet, så enkelt är det, punkt slut!!!! Jag kan inte påverka min bloggportalen. Det spelar ingen roll hur många Iphone fått sålt i Sverige. Android operativsystem är fortfarande störst i världen. De flesta företag väljer fortfarande Android före iOS, förutom USA. Facts don't care about your feelings. 

Ok, nu jag är klart med min reservblogg. Här har ni min nya bloggsida i skrivbordsversion. Mobilsversion ger inte sidan rättvis. 

Jag hör av mig innan flytten......

 

 

 

Gott Nytt Ã…r!

Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år!

Bloggare I Södra Sverige

My har precis startat en ny Facebookgrupp. Jag är med i gruppen av någon anledning ðŸ˜‚. My, byt profilbild. 

 

 >> Bloggare I Södra Sverige

 

Prästkrage är Skånes landskapsblomma

 

Malmö > Så blir vädret vid tolvslaget

Enligt SMHI kommer det regna under stora delar av nyårsafton. Årets sista timmar når upp emot åtta grader. Solen väntas tränga igenom molnen strax efter midnatt, och därefter väntas temperaturer på upp emot sex grader. Under nyårsdagen blir det regn i stort sett hela dagen.

Lund har ungefär samma väderprognos som Malmö. Hellre regn än snön =). Vad har ni för väder hos er???

 

Tips 🍰 Hur man vispa ägg och socker pösigt

Jag har precis bakat en cotton soft sponge cake, en jätte mjuk, luftig och lagom söt kaka. Kakan smakar som nybakad tårtbotten från konditori. Cotton soft sponge cake är mycket godare än sockerkaka, kakan är inte lika söt och kompakt som sockerkaka. 

 

 

 

Det står så här i receptet: Du ska vispa ägg och socker pösigt. Det betyder ägg och socker ska vispas tills det blir vitt, lätt och luftigt som vispad grädde. Innehållet skall inte rinna. Det enda sättet att få mjuka och luftiga kakor/maränger.

Jag tillhör inte de som har de bästa köksutrustningarna. Och jag har aldrig lyckats med maränger. Jag har märkt de flesta svenska bakverksreceptet är skittttttdåliga. Det står alltid så här: "Du ska vispa ägg och socker pösigt" men inget mer. Nu har jag kollat runt på Youtube, och kom på hur man vispa ägg och socker pösigt.

Jag använder en vanlig handvisp, el-visp rekommenderas. Jag tycker det är fusk om man använder en köksmaskin--hehe...

 

 

 

 

Du gör så här:

1. Äggvitor får inte vara kalltLåt ägget ligga framme ett par timmar i rumstemperatur, och innan bakningen. 

2. Skålen/bakbunken får inte vara blöt eller har gammalt fett. Torkar av skålen för säkerhets skull.

3. Vispa äggvitor ungefär 1 min, tills du får "vita skum".

 

 

 

4. Sockret ska tillsätta lite i taget. Tillsätta även lite vinäger eller citronsaft. Vispa i några minuter. Upprepa det här steget ett par gånger tills äggblandningen blir poröst (lite socker i taget och vispa hårt i ett par minuter). 

*Vinäger och citronsaft innehåller syra. Det gör blandningen lättare att bli poröst. 1 tesked vinäger gäller 4 st ägg. Jag har testat med äppelcidervinäger, det gick jättebra. 

 

 

Nästan klar!

 

 

 

 

 

 

Nyårslöften ???

Det blir ingen nyårslöften för min del. Jag vill inte lova mig själv en massa saker för att jag vet redan vill jag vill med mitt liv, sen är det bara upp till mig själv. Det är bara osäkra och narcissistiska personer som vill ha massa löften, dessa människor kan oftast inte hålla eller leva upp sina löften (speciellt min gamla chef, grusprinsen och min syster). Jag hoppas de kan leva med sig själv, trots att de gör andra besvikna hela tiden ðŸ˜‚😂😂.  

Jag har däremot några önskemål. Jag hoppas 2018 blir ett bra år för oss som haft det tufft under 2017, oavsett anledning. Jag vill kunna göra saker som känns rätt och utan ångest. Och leva mitt liv för min egen skull. Plus fred på jorden.

 

God bless you and my blog followers ðŸ˜Š. // 

 

Glöm inte.....

Löser in smskuponger på Quorn och Pärsons i god tid, dem gäller tom imorgon. De flesta matbutiker stänger tidigt imorgon.