mel@ni

Kategori: Allmänt

Ytdesinfektion

Jag vet att man kan göra egen handsprit hemma men jag har redan handsprit. *Jag rekommenderar inte att man gör egen handsprit.

Jag behöver däremot ytdesinfektionsmedel, men mång av affärer och apotek har också sålt slut på ytdesinfektion

 

 

Jag har kollat upp receptet på handsprit från Expressen

Fakta: Alkoholen måste ha en procent på mellan 60 till 95 för att ge effekt på virus och bakterier. Det två finns olika recept -

Recept 1

Blanda samman 5 deciliter alkohol (etanol) och 2,5 deciliter kokos- eller aloe vera-olja.

 

Recept 2
Späd ut omkring 35 centiliter T-röd eller spolarvätska med cirka 15 centiliter kranvatten. Häll också i cirka 1 centiliter glycerol (återfrukta huden, finns att köpa på apotek) för att huden inte ska bli uttorkad.

* 35 centiliter T-röd eller spolarvätska motsvarar 70 %15 centiliter vatten motsvarar 30 %. Glycerol är inte intressant. 

 

Bildresultat för handsprit

 

 

Vad tycker jag ??? Receptet ger 50 cl handsprit. Recept 2 är bättre än Recept 1, men det finns ett fel i receptet - kranvatten. Jag tror inte de som tillverkar handsprit använder vanligt kranvatten, utan destillerat vatten, för att vanligt drick kranvatten är inte 100 % rent vatten.

Jag har också kollat upp innehållet i DAX Ytdesinfektion Plus 1000 ml. Det är ungefär samma ingredienser som handsprit. DAX Ytdesinfektion innerhåller  - Aqua (vatten), 2-propanol (den enklaste sekundära alkoholen), Sodium Lauroyl Sarcosinate ( förkortning SLES = sulfater. Sulfaternas uppgift är att löddra och avfetta). 

 

Mitt recept på ytdesinfektion

*70 % T-röd eller spolarvätska motsvarar 70 %. 

* 30 % destillerat vatten.

*Man kan lägga till Sodium Lauroyl Sarcosinate (avfettningsmedel) om man vill.  Jag har valt bort Sodium Lauroyl Sarcosinate. Syftet är att desinfektera ytor, ta bort bakterier och virus. Medlet ska inte användas för att avfetta ytor. 

*Glöm inte använda engångshandskar.

Bildresultat för engångshandskar

 

 

Jag har faktiskt en flaska koncentrerad spolarvätska hemma...haha..(Jag hade en gång en bil, därför!!!)

 

 

Resa Inom Sverige

Nu uppmanar Folkhälsomyndigheten svenskarna att även begränsa sina resor inom landet, i synnerhet till och från storstäderna.

Jag är inte orolig för min egen del. Jag är förmodligen smittade men jag lever och frodas fortfarande...haha.. 

Hur länge covid-19 vara ??? - "Report of the WHO-China Joint Mission on Coronavirus Disease 2019 (COVID-19)". Där anges att de flesta personer som fått lindriga sjukdomssymtom (feber och hosta) blev friska efter två veckor. För de som blev allvarligt sjuka tog det mellan tre och sex veckor innan de var friska igen. // Från https://www.folkhalsomyndigheten.se/

 

Jag är så jävla trött på att tvätta händerna. 

  

Skylt med piktogram

 

 

Däremot är jag orolig för mina gamla föräldrar, min farmor och faster. Mina föräldrar klarar nog sig själva men jag tänker mest på min farmor. Det är jobbigt att inte kunna hälsa på min farmor, men det är viktigt att följa Folkhälsomyndighetens råd. Jag tänker också på alla som tillhör riskgrupper. Det är väldigt viktigt att tänka på de som kan drabbas hårt. Framförallt i det här läget, så att man inte utsätter sin omgivning för onödig risk.

 

handdesinfektion

apotekhjartat.se har fått in OXISKIN Spray 3% Sårtvätt och handdesinfektion 250 ml. Den kostar tyvärr 163 kr/st. Men den är bästa handdesinfektionen just nu. Handdesinfektion från Dax är okej men Dax tar inte bort alla typer av virus.

inte 

 

 

 

Alcospray

meds.se har fortfarande Swiss Clinic Alcospray 10 ml för 39 kr. Det är dyrt...men men..

Swiss Clinic Beauty Accessory Cleaning Spray 10 ml

 

Torsdag

Jag blir så glad när när solen skiner =).

 

 

Febern har gått ner, men jag har fortfarande huvudvärk och yrsel. Men jag kan ändå promenera lite och sitta ute på balkongen.

Just nu är det svårt att göra yoga, men jag kan ändå göra lite lätta yoga. 

 

 

Livet har stannat

Under natten kände jag av symptom såsom feber, hosta och huvudvärk. Jag har varit vaken ett par gånger i natt eftersom jag har haft ont i höfterna och behövt byta sovställning.

Jag har inte haft feber på flera år (vad jag minns) och heller aldrig haft influensa i vuxen ålder. Låg feber och huvudvärk kom helt plötsligt. 

Jag tror inte det är vanlig influensa. Vi som inte tillhör riskgrupperna som har symtom som påminner om coronavirus får inte att provtas. Jag tycker förstås att det är för jävligt. Många kan ha coronaviruset utan att veta om det.

Det känns som att livet har stannat av p.g.a coronaviruset. 

Bildresultat för döden

 

Nej

Information från Filmstaden Filmstadens biografer stänger tills vidare från och med onsdag 18 mars.  Svenska Bios biografer håller öppet. Cinemascenens biografer håller öppet...

Det blir ingen bio till helgen...fan ....

Bildresultat för no bio

Nej till Västra Gotaland

Folkhälsomyndigheten uppmanar nu svenskarna att undvika resor till vissa regioner för att minska smittspridningen, framförallt gäller det Stockholm och Västra Götalandsregionen. 

Jag får stanna hemma istället. Jag håller på att avboka min övernattning i Göteborg. Jag hoppas på att få pengarna tillbaka. Livet ska vara värt vår lycka, inte smärta under epidemin...hm...

Bildresultat för emoji osäker

 

 

En hemsk helg

Helgen har varit som ett riktigt skämt. Hamstrande kunder har tömt hyllorna. Hur såg det ut hos er ???

 

 

 

I helgen köpte jag ett paket servetter och Kronfågels kycklingfärs 800 g för 49.95 kr/st X 4. Och använde 4 smskuponger på Kronfågels kycklingfärs. Jag fick dela upp betalningen.

Folk vill bunkra upp med torrvaror, pasta, bröd, frysvaror, konserver, blöjor och toapapper. Däremot vill jag vill ha andra varor. Men det känns inte bra när allt fler hyllor gapar tomma. 

 

 

Jag köpte också kondenserad mjölk och ett paket te för 27.50 kr på Coop. Plus 4 paket Libresse - gratis!

 

 

 

OMG

Nu fungerar bloggportalen igen =).  Det här har varit en utdragen och fruktansvärd period.