mel@ni

Vilken yogamatta passar dig?

Ett inlägg för er som praktiserar yoga. Att välja en yogamatta kan vara svårt. Jag ska ge er lite tips på vad man ska tänka på i mattdjungeln.

 

Som nybörjare har du ingen behov av den perfekta yogamattan men du får inte glider på yogamattan. Du måste ha en stabil grund innan en yogaposition - det är en grundregel. En hal yogamatta ökar bara risken för skador. Man måste ofta ”yoga in” mattor eftersom dem kan vara hala till en början. Yogamattor från sportmärken är hel ok för nybörjare. 

Du bör satsa på en bättre yogamatta om du ha en regelbunden yogapraktik och gör avancerade yogaövningarManduka och Jade har bästa yogamattor. Yogamattan Harmony Professional från JADE har det bästa greppet och håller ungefär i fyra år, enligt yogisar. Manduka är billigare än Jade och har livtidsgaranti på sina mattor. Liforme har egentligen bästa yogamattor men dem är inte prisvärda - Jag vill inte betala 1300 kr för en yogamatta som håller i några år och utan livtidsgaranti. Då kan jag lika gärna köpa en matta från Jade. 

Mitt gym kör Yogiraj All-round yoga mat, 4 mm. Dessa mattor är hala som fxn. *Min yogainstruktör tycker som jag...haha.. 

 

Färgen på yogamattan har ingen betydelse för nybörjare, men färgen på mattan betyder jättemycket för mig. Jag har en Manduka eKO SuperLite reseyogamatta. Jag är jättenöjd med mattan men jag hatar färgen. Färgen stimulerar nerverna och skärper sinnetAtt ha en mörk yogamatta påverkar mitt sinne. Jag blir lätt sur eller ledsen så fort jag tittar på mattan. Jag köpte min matta på happygreen.se men då fanns bara två färger att välja på =(. 

Nu vill jag ha en Harmony Professional Teal (turkos) från JADE. Jag vet happygreen.se har Jade harmony och jag kan få en Jade harmony för ungefär 550 kr under Black Friday, istället för 799 kr. Men de har fxn inte många färger att välja på. Det finns en orange matta från Jade, färgen är ok men jag tror inte jag kan leva med den.  

Ok, nu har jag bestämt mig, har beställt en Jade i turkos. Det blev tyvärr 764,10 kr (ord.pris 849 kr), då har jag använt en rabattkod som gav 10 % rabatt.

Inte billigt nej, men jag kommer inte att ångra mig. Jade i turkos är dyrare än i orange för att det är en ny färg som har kommit till Sverige. 

Produktnamn Pris   Antal Delsumma  
Yogamatta Harmony Professional, 5 mm , 173 cm - Jade

Yogamatta Harmony Professional, 5 mm , 173 cm - Jade

Color
Teal
849,00 kr   849,00 kr  
Totalsumma 764,10 kr
Rabatt (Nyhetsbrevet) −84,90 kr
Leverans (Ombudsleverans, Gratis frakt) 0,00 kr
Moms 152,82 kr

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas